Η ελπίδα είναι εδώ…

Μια κοινωνία οφείλει να καθορίζει την μοίρα μόνη της και να αναπτύσσει μέσα από τις δραστηριότητες της τη δική της δυναμική.

Οφείλει μέσω των συλλογικών της φορέων και των θεσμοθετημένων οργάνων της, να αναπτύξει στρατηγική και σχέδιο δράσης που θα ανοίγει δρόμους και ορίζοντες στην εγχώρια επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της.

Αυτό ακριβώς πετυχαίνει σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στις Βαλκανικές χώρες, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ο νομός Θεσπρωτίας μέσω της Εγνατίας Οδού καινούριους επισκέπτες και φίλους.

Άλλωστε όταν σχεδιάζονταν η Εγνατία Οδός όπως και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και δεν ήταν άλλος από τη ταχεία και ασφαλή μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων. Η Εγνατία ολοκληρώθηκε και είναι στο χέρι των Θεσπρωτών, στο χέρι των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου να εκμεταλλευτούν αυτή την υποδομή και να επανακαθορίσουν στο πιο ευοίωνο το μέλλον τους.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στη διάρκεια λειτουργίας τους έδειχνε πάντα το δρόμο καθορίζοντας πολιτικές που θα ανοίξουν την θεσπρωτική αγορά και θα την καταστήσουν εξωστρεφή και σύγχρονη.

Η Εγνατία Οδός είναι το μεγάλο όπλο του θεσπρωτικού τουρισμού, είναι το μέσο για να γνωρίσουν οι γείτονες μας στα Βαλκάνια έναν απαράμιλλο σε φυσική ομορφιά τόπο, ένα τόπο γεμάτο παράδοση, ιστορία που γεννά προϊόντα αγνά μέσα από την αγκαλιά της μάνας γης.

Η Θεσπρωτία ένας τόπος φιλόξενος και ιδιαίτερος αναζητά τη θέση της στο μέλλον και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είναι η ατμομηχανή που την οδηγεί με ευήκοο αυτί σε ένα αύριο που θα στηρίζεται στο πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.