ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ 14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι συνεχίζοντας τις στοχευμένες προσπάθειές του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας στο εξωτερικό, αλλά και την ανάπτυξη εμπορικών δεσμών με χώρες της Βαλκανικής, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Βουλγαρίας και το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σόφια, τουριστική επιχειρηματική αποστολή, στην Σόφια της Βουλγαρίας, την Τετάρτη έως και Παρασκευή, 14-16 Νοεμβρίου 2012.
Στόχος της αποστολής ήταν η προβολή του νομού μας ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Η αποστολή πλαισιώθηκε από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.
Παράλληλα στην εκδήλωση διανεμήθηκαν και τοπικά προϊόντα όπως Κρασί, Ούζο, Τσίπουρο, Τυρί, που χορηγήθηκαν από τις επιχειρήσεις ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Β.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ Ο.Ε..  
Οι συμμετέχουσες Θεσπρωτικές επιχειρήσεις εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πετυχημένη υλοποίηση και διοργάνωση της δράσης, προτρέποντας το φορέα να συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις.
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή, τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φορέα και απέστειλαν δείγματα των προϊόντων τους, ευχόμενοι η προσπάθεια αυτή να μεταφραστεί σε επισκεψιμότητα και κρατήσεις από την Βουλγαρία την νέα τουριστική περίοδο.
Ιδιαίτερα επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο του Γραφείου ΕΟΤ στην Σόφια, κο Δημήτρη Γώτη, που με την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υλοποίησης της αποστολής, συντέλεσε στην πετυχημένη ολοκλήρωσή της, ευχόμενοι να συνεχίσει το άψογο έργο που επιτελεί, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους του.
 
Εκ της Διοικήσεως   
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας