Κινητοποιήσεις προσεχώς έξω από το Νοσοκομείο Φιλιατών

 

2011-01-31 21:06:55

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ)

 

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι,

 

Η Υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό.

 

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού.

 

Μαζί με την ανεργία, την φτώχεια, την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο για την υγεία που κατέθεσε στην βουλή, δίνει τελειωτικό κτύπημα σε ότι έχει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προχωράει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας , Πρόνοιας.

 

Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων -που εντάσσονται στον ενιαίο οργανισμό παροχής υγείας- σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη.

 

Δηλαδή με όσο το δυνατό λιγότερο και φτηνότερο προσωπικό, να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς «πελάτες».

 

Κλείνουν δεκάδες πολυϊατρεία του ΙΚΑ, ενώ ετοιμάζουν και το κλείσιμο νοσοκομείων. Περιορίζουν την περίθαλψη των ανασφάλιστων – απόρων σε 6 νοσοκομεία, θα τους χορηγούνται αποκλειστικά αντίγραφα φαρμάκων- με οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια και γι αυτό είναι επικίνδυνο.

 

Αυξήθηκε το εισητήριο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα 5 ευρώ και γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί και στα επείγοντα με προοπτική παραπέρα αύξησης. Γίνεται υποχρεωτική η συνταγογράφηση αντιγράφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% στα νοσοκομεία. Ανοίγει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων.

 

Με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία – Πρόνοια, μεγαλώνουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες των νοσοκομείων. Δίνονται μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης των ιδιωτικών κλινικών. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, τα νοσοκομεία της περιφέρειας περνάνε στην αρμοδιότητα των Δήμων και θα επιβάλλουν νέους φόρους για την λειτουργία τους.

 

Λέει ψέμματα η κυβέρνηση πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει γιατί υπάρχει κρίση η για νοικοκύρεμα η για καλύτερες παροχές. Τα μέτρα αυτά είναι σχεδιασμένα και αποφασισμένα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από την Ε.Ε., πολλά χρόνια πριν και θα ισχύουν και μετά την κρίση.

 

Με τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν νέα κέρδη στους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές από την εμπορευματοποίηση της υγείας. Γι αυτό αυξάνει τα χαράτσια στα εξωτερικά ιατρεία και αφαιρεί φάρμακα και εξετάσεις από την ασφαλιστική κάλυψη. Ταυτόχρονα ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5δις ευρώ στους προμηθευτές.

 

Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυκιακού νόμου. Δίνει νέο μποναμά 25 δις ευρώ στους τραπεζίτες. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

 

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

 

Εχουμε πληρώσει με το παραπάνω οι εργαζόμενοι. Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου και δικαιούμαστε πλήρη ικανοποίηση των αναγκών μας. Εχουμε την δύναμη να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία.

 

Απαιτείται σήμερα, τώρα, η δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου, η συμμαχία της εργατικής τάξης, των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρο του θα έχει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

 

Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τον Θεσπρωτικό λαό, να πάρει μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα του νομού την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ (προσυγκέντρωση στο πάρκιγκ του νοσοκομείου Φιλιατών στις 8 το πρωί) για να:

 

• Αντισταθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί την Υγεία – Πρόνοια και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

 

• Να παρέμβουμε δυναμικά και να μπλοκάρουμε την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ.

 

• Να απαιτήσουμε την κατάργηση του 5ευρου και κάθε πληρωμή στο νοσοκομείο και τα Κ.Υ.

 

• Να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι οικογένειες τους.

 

• Να απαιτήσουμε να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

 

• Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας

 

• Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

 

• Οργάνωση Γυναικών Ελλάδας (παράρτημα Θεσπρωτίας)

 

• Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

 

• Συνδικάτο Οικοδόμων

 

• Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας