Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας απαντά στην Κίνηση Πολιτών Πέρδικας και σε όσα λέγονται στα… καφενεία για το φυσικό αέριο

Επειδή το Σάββατο 19/3 και την Κυριακή 20/3 στήθηκε ένα “λαϊκό” Δικαστήριο στην Πέρδικα, για να δικάσει τους νέους αιρετούς της Δημοτικής Κοινότητας και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, που είχαν την ευαισθησία και την ευθύνη να δουν από κοντά και στην πράξη, τί είναι αγωγός φυσικού αερίου, τον τρόπο κατασκευής του και τις επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της διέλευσης του, στέλνουμε την “απολογία”, μήπως αποκτήσουμε κάποια “ελαφρυντικά”.

Εμείς που δεν είμαστε επιστήμονες και ειδήμονες για το φυσικό αέριο, επιλέξαμε να γνωρίσουμε από κοντά, αυτά που εσείς ως ειδικοί γνωρίζετε.
Μόνη παράλειψή μας, να ζητήσουμε άδεια από τους συντάκτες του “καφενείου” για την πρωτοβουλία αυτή. Δεν ζητήσαμε ούτε από εσάς, ούτε από τη ΔΕΠΑ να μας ενισχύσετε οικονομικά, έτσι αναλάβαμε τα έξοδα μόνοι μας. Ως εκλεγμένοι και πολιτικά υπόλογοι για τη στάση μας στα προβλήματα του τόπου, πήγαμε να δούμε τη διέλευση ενός αγωγού στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, επ΄ ευκαιρία προγραμματισμένης ενημέρωσης δημοσιογράφων, για να αποκτήσουμε “μέρος της γνώσης” που εσείς οι περισπούδαστοι του καφενείου έχετε αποκτήσει.
Πήγαμε να δούμε το “σεληνιακό τοπίο”, την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος, τις κάμερες ασφαλείας και τα άλλα “σοφά” που έχουμε ακούσει από εσάς, που έχετε αποκτήσει την αποκλειστικότητα της πληροφόρησης.

Φυσικά δεν είδαμε αγωγό, γιατί το τοπίο είναι αναλλοίωτο και στο έδαφος πάνω από αυτόν οι ιδιοκτήτες καλλιεργούν τα χωράφια τους και φυτεύουν τα αμπέλια τους.
Οι κάτοικοι “ζουν” με τον αγωγό που μόνο κάποια σημάδια της πορείας, τον θυμίζει.

Τώρα που γυρίσαμε, δεν σας ζητάμε να δεχθείτε τον Αγωγό.
Ούτε ζητάμε η μονάδα συμπίεσης να τεθεί εκτός διοικητικών ορίων, γιατί σας βολεύει η θέση Βαρικό, που με τους δικούς σας χειρισμούς έχει οριοθετηθεί.
Ανησυχείτε μήπως ο Δήμαρχος πιστωθεί τη μετακίνηση της μονάδας συμπίεσης εκτός διοικητικών ορίων της Πέρδικας.
Ανησυχείτε μήπως υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη και δεν θα έχετε την ευθύνη της διαχείρισης.
Ανησυχείτε μήπως δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και χάσετε τη δυνατότητα να χειραγωγείτε την αγωνία των συγκατοίκων σας για την εξεύρεση εργασίας τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η κοινωνία μας.

Όσο για την “εκδρομή” που εμείς κάναμε σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα, προκειμένου να διευρύνετε κι εσείς τις ήδη μεγάλες γνώσεις σας γύρω από το θέμα.
Εμείς πάντως σαν “αδαείς” θα κάνουμε και άλλη επίσκεψη, αυτή τη φορά για να δούμε και μονάδα συμπίεσης του αερίου.
Έχουμε υποχρέωση να “ γνωρίζουμε”, για να μπορούμε να αντιπαραθέσουμε στη δική σας παραπληροφόρηση, τις βρισιές και τις ειρωνείες, μεθόδους που συστηματικά καταφεύγετε, την αλήθεια και μόνο.

Σαν Δήμαρχο δεν με φοβίζει η “τρομοκρατία” σας. Σαν άνθρωπο δεν με ακουμπούν οι χυδαιότητες σας. Η άποψη μου είναι η ίδια διαχρονικά. Εσείς αλλάζετε θέση και άποψη κατά το “δοκούν”.

Εγώ “παλεύω” για την αλλαγή της θέσης της μονάδας συμπίεσης.
Άλλοι, υπονομεύουν την προσπάθεια αυτή και είναι οι ίδιοι που τα τελευταία χρόνια “ κατεύθυναν και υποδείκνυαν”.
Για τους υπεύθυνους ανθρώπους η λογική υπαγορεύει, πως σε έναν αγώνα βάζοντας ένα στόχο δεν τα “χάνεις όλα”.

Τα περί “προδοσίας” και ηθικής που έχουν ακουστεί, τα επιστρέφω σε αυτούς οι οποίοι φίλησαν “καντουρημένες” ποδιές και σήμερα όντας βολεμένοι κρατικοδίαιτοι, αλλά με υπαρξιακά προβλήματα και προβλήματα ταυτότητας, αγνοούν την πραγματικότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ