Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

altΣυνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Ο πρόεδρος της, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ανοίγοντας τις εργασίες της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Επιτροπή έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και προώθηση κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας, χάρη της αμεσότητας και της ευελιξίας που της δίνει  ο Νόμος. «Σκοπός μας είναι να μας θυμούνται για το έργο που θα αφήσουμε πίσω μας, παρά για αυτή καθ΄ ευατή τη συμμετοχή μας», πρόσθεσε, ενώ, στο τέλος,  αποτιμώντας την πρώτη συνεδρίαση, επικρότησε την ομοφωνία των αποφάσεων για τα θέματα που επεξεργάστηκε η Επιτροπή.

Μετά την εκλογή ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής, του περιφερειακού συμβούλου κ. Κ. Μπόβολου, συζητήθηκαν τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

Ειδικότερα:

  • Για το θέμα των εργαζομένων στην πρώην Α.Δ.Ε.Ι. του Δήμου Ιωαννιτών, ομόφωνα εκφράστηκε η πολιτική στήριξη των εργαζομένων κατά το πρότυπο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και το θέμα, επίσης ομόφωνα,  παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Ομόφωνα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αποφάσισε να στηρίξει με επιστολή της το αίτημα του ΚΕΘΕΑ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία Κλειστής Θεραπευτικής Κοινότητας στα Ιωάννινα.
  • Ομόφωνα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αποφάσισε όπως σταλεί επιστολή, (η οποία θα επεξεργαστεί  από διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συνέλθει εντός τριημέρου), με την οποία θα υποστηρίζεται το αίτημα για μόνιμη και συνεχή παρουσία της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ομόφωνα αποφάσισε να παραπέμψει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς συζήτηση τις απόψεις που κατατέθηκαν στην σύσκεψη που προηγήθηκε για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων και τις οποίες θα παρουσιάσει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας.