Ο Δήμαρχος, ο Γενικός του, το ΠΑΣΟΚ και η… Διαύγεια

Στη «Διαύγεια» παρέπεμψε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, τους δημοσιογράφους, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ερώτηση για το αν ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει Γενικό Γραμματέα, ή – μετά τις δημόσιες ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες του κ. Σωτηρίου Γιάκη για την «συνεργασία» με την ΟΛΗΓ ΑΕ, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του.

Με μια πρωτοφανή υπεκφυγή ο Δήμαρχος, ανέφερε πως «η Διαύγεια είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη Δημόσια Διοίκηση, έργο του ΠΑΣΟΚ… οι αποφάσεις μετακλητών δημοσιεύονται εκεί και σε ΦΕΚ… άρα θα περιμένετε να δείτε στη Διαύγεια αν θα υπάρξει κάτι για αυτό που ρωτήσατε…».

Ακολουθώντας λοιπόν τη… συμβουλή του Δημάρχου, ξεψαχνίσαμε τη Διαύγεια και το Εθνικό Τυπογραφείο για να βρούμε τα σχετικά.

Με έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γιάκης έχει εγγραφεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στις 6 Φεβρουαρίου (αρ. βεβαίωσης 1195122128/6-2-2024). Την ίδια ημερομηνία εκδόθηκε και η 178/2024 απόφαση Δημάρχου, διορισμού μετακλητού Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Χρειάστηκε όμως κάτι περισσότερο από δύο μήνες, για την ακρίβεια 70 ολόκληρες μέρες, η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στο… «χρήσιμο εργαλείο», τη Διαύγεια, καθώς η σχετική απόφαση Δημάρχου δημοσιεύθηκε (ως..  ορθή επανάληψη και χωρίς να φαίνεται πρότερη ανάρτηση) με την ΑΔΑ: 9ΔΩΔΩΡΙ-Α5Δ στις 16/04/2024!

Λίγο καλύτερα… πήγαν τα πράγματα στο Εθνικό Τυπογραφείο… Η δημοσίευση της σχετικής πράξης έγινε στο ΦΕΚ Γ’ 1144/12-04-2024. Μόλις 66 μέρες μετά τη σχετική απόφαση Δημάρχου!

Το ακόμα πιο… αξιοπερίεργο είναι ότι το όνομα του κ. Γιάκη δεν υπάρχει στους υπογράφοντες έγγραφα και αποφάσεις στη Διαύγεια.

Καθώς όλοι οι Γενικοί Γραμματείς έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και υπογραφές στους δήμους, προκαλεί εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος Γενικός Γραμματέας, δεν έχει υπογράψει ούτε μια απόφαση, στους σχεδόν τρεις μήνες της θητείας του (80 ημέρες έως και σήμερα…), δεν έχει ούτε καν… δικαίωμα υπογραφής!

Είδατε τι ανακαλύπτει κανείς στη Διαύγεια, κ. Δήμαρχε;

Θα την παρακολουθούμε ανελλιπώς το επόμενο διάστημα για να μάθουμε τελικά, αν έχει ή  όχι Γενικό Γραμματέα ο Δήμος Ηγουμενίτσας…

Μπορεί να ανακαλύψουμε και τίποτα άλλο…