Τα ξημερώματα του Σαββάτου το πρώτο φορτίο σκουπιδιών από την Κέρκυρα για Κοζάνη

xyty2

Άγνωστο αν θα περάσει από το Λιμένα Ηγουμενίτσας ή από Σαγιάδα

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με την εταιρεία Enact Α.Ε., η οποία είναι ο ανάδοχος του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.

Η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι σήμερα θητεία της χαρακτηρίζοντας την υπογραφή ως τη σημαντικότερη που έχει βάλει μέχρι τώρα ως Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά στα της διαδικασίας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων υπενθύμισε ότι το κόστος μεταφοράς είναι 76€ / τόνος, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου και ότι αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, με φόρτωση των containers από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ.

Από την πλευρά του, για αυτή «τη σπουδαία συνεργασία στην οποία τηρούνται όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες καθώς πρόκειται και για θαλάσσια μεταφορά απορριμμάτων», μίλησε ο εκπρόσωπός της εταιρείας Λευτέρης Βραζιτούλης ενώ παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος της εταιρείας Πωλίνα Ντάσκαρη.

Για τον τρόπο μεταφοράς δεν δόθηκαν λεπτομέρειες κατά την διάρκεια των δηλώσεων. Σημειώθηκε μόνο ότι αυτή θα γίνεται με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να υπάρξει αναφορά αν θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή κάποιο προσωρινό αγκυροβόλιο στη Σαγιάδα όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν καμία ενημέρωση και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο όσο κι αν το θέλουν οι ιδιώτες που εμπλέκονται, έκαστος για τα δικά του συμφέροντα, δεν μπορεί να γίνει…