Υπάρχουν δυνατότητες για πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

perifereia

perifereiaΜετά από πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με tour operator από το Ισραήλ και τουριστικούς φορείς της περιοχής, εστάλη ερώτημα της Περιφερειακής Αρχής προς τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Β. Πύρρος» σχετικά με τις δυνατότητες του Αεροδρομίου για την εξυπηρέτηση πτήσεων charter.

Στην απάντηση του Αερολιμενάρχη κ. Β. Μητσιμάρη, που απεστάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου και κοινοποιήθηκε σε φορείς του τουρισμού της περιοχής, τονίζονται οι δυνατότητες του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης στην απάντησή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κάνει γνωστές τις δυνατότητες του αεροδρομίου:

«Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έχει μήκος περίπου 2.400 μέτρα και πλάτος 45 μέτρα και μπορεί να δεχθεί όλα σχεδόν τα μεγάλα μεγέθη των αεροσκαφών. Τακτικά δέχεται C-130 και επανειλημμένα AIR BUS 319, AIR BUS 320 κι άλλα.

Μπορεί να δεχθεί πτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου», σημειώνεται στην επιστολή και τονίζεται ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον Κρατικό Αερολιμένα, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και την εταιρεία καυσίμων.