Χρ. Κατσούρας προς Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα: ΦΥΓΕ – ΕΙΣΑΙ ΑΝEΠΙΘΥΜΗΤΗ! – Η Γ.Γ. Ενέκρινε τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα!!!

katsouras

Με γραπτή δήλωση που έδωσε, αργά τη νύχτα στη δημοσιότητα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ζητά την απομάκρυνση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα. Με δριμύς χαρακτηρισμούς ο κ. Κατσούρας, σχολιάζοντας την απόφαση της Γενικής Γραμματέως να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας, παρά την επί δεκαετία αρνητική γνωμοδότηση όλων των φορέων, την καλεί να παραιτηθεί, τη χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη στη Θεσπρωτία και ζητά από την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ να ελέγξει την νομιμότητα της απόφασής της. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του βουλευτή έχει ως εξής:

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο πως η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για τα ασφαλτικά στη λωρίδα Σαγιάδας. Οι εξηγήσεις που μου έδωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της δε με έπεισαν. Όλα έχουν ένα όριο! Δε θα πω το αυτονόητο ότι είναι ανεπιθύμητη στη Θεσπρωτία.

Νομίζω πως μπορεί να διορθώσει με δυο πράξεις:

1ον Να φύγει από την Ήπειρο (εθελοντικά ή μη).

2ον Πριν φύγει να ανακαλέσει την απόφασή της.

Τέλος, καλώ την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ να ελέγξει την όλη διαδικασία για την ουσία και τη νομιμότητά της.