”Να εγκαταλείψει την Ήπειρο εντός 24 ωρών” η Μπάστα, απαιτούν οι Ιχθυοκαλλιεργητές!

Δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννη Χεκίμογλου, για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, μετά την έγκριση, από τη Γ.Γ.Α.Δ. Ηπείρου κας Μπάστα-Γεωργακοπούλου Δήμητρας, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκατάσταση ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση:

Η κατάπτυστη απόφαση της κας Μπάστα, βρίσκει αντίθετους τους Ιχθυοκαλλιεργητές του Νομού μας και θα βρει σύσσωμους αντίθετους, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσπρωτίας.

Λίγες μέρες πριν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών στο Νομό μας, που απαγορεύει τέτοιου είδους δραστηριότητες στη Λωρίδα Σαγιάδας και ενώ εκκρεμεί και πρόκειται να συζητηθεί στις 30 Νοεμβρίου η προσφυγή για την παραχώρηση του οικοπέδου στην εν λόγω μονάδα ασφαλτικών, στο Σ.Τ.Ε., η κα Μπάστα σπέυδει – για ποιούς άραγε λόγους;;; – να υπογράψει μια τέτοια απόφαση, ενάντια σε κάθε εισήγηση και γνωμοδότηση των φορέων της Θεσπρωτίας.

Οι μεθοδεύσεις που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης αποτελούν διοικητικά – και πιθανόν και ποινικά – ελεγχόμενες πράξεις.

Ο Σύλλογός μας, θα προβεί σε όλες τις νομικές – και όχι μόνο – ενέργειες για να υπερασπίσει το συμφέρον και τις ομόφωνες αποφάσεις των Θεσπρωτών.

Καλώ τους φορείς και τους πολίτες της Θεσπρωτίας, μαζικά, όπως και την προηγούμενη φορά, να αποτρέψουν τα καταστροφικά αυτά σχέδια.

Επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής της κας Μπάστας, της «ευχόμαστε»:

  • Να εγκαταλείψει την Ήπειρο εντός 24 ωρών.
  • Φεύγοντας, να ανακαλέσει την υπογραφή της.

Είναι, πλέον, η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο. 

Ηγουμενίτσα 26/10/2011

Για το Σύλλογο

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χεκίμογλου