Κορωνοϊός: 15 οι νεκροί στην Ελλάδα, 94 νέα κρούσματα

nosokomeio_kerkira

nosokomeio_kerkiraΣτο κρισιμότερο διάστημα για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες εισέρχεται η Ελλάδα. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή είναι αρκετά διαφοροποιημένα από αυτά των προηγούμενων ημερών καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η ανακοίνωση δόθηκε γραπτά από το Υπουργείο Υγείας και όχι με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Έτσι ανακοινώθηκαν 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15 οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

πηγή: epiruspost.gr