Μη κατοικήσιμα 32 σπίτια στο Καναλάκι

Τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής που πήγαν χαμένοι μετρούν οι κάτοικοι στο Καναλάκι και σε άλλα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου που χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισ

μό των 5,6 Ρίχτερ. Όμως κρατούν το πιο σημαντικό. Ότι δεν χάθηκε ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα μπορούν να ξαναγίνουν… Με πολύ κόπο και πόνο όμως μπορούν να αλλάξουν και να διορθωθούν. Αρκετοί θα χρειαστεί να μείνουν σε ξενοδοχεία για το επόμενο διάστημα, πράγμα για το οποίο έχει ήδη μεριμνήσει ο Δήμος Πάργας. Δήμος και Περιφέρεια είναι σε άψογη συνεργασία από την πρώτη στιγμή προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλα όσα χρειάζονται.

Το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχεία στο Καστρί, στη Λούτσα και την Αμμουδιά έμειναν πάνω από είκοσι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών ενώ θα καλυφθούν για όσο διάστημα χρειαστεί οι ανάγκες και άλλων που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα.

Η καταγραφή από τους μηχανικούς του ΤΑΣ είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία 32 σπίτια στην Κοινότητα Καναλακίου έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

Τα κλιμάκια του ΤΑΣ συνοδευόμενα από μηχανικούς και συνεργεία του Δήμου Πάργας που γνωρίζουν την περιοχή συνεχίζουν την καταγραφή στα χωριά της περιοχής ενώ ζημιές καταγράφονται στον ορεινό όγκο του Λούρου, σε χωριά του Σουλίου και στην Λάκκα Σουλίου.

Συνολικά 32 μετασεισμοί με μέγιστο μέγεθος τα 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας στις πρώτες 18 ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν «μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου» σύμφωνα με το διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος είναι καθησυχαστικός και θεωρεί το συμβάν ως τον κύριο σεισμό.

πηγή: epiruspost.gr