Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 4 αλλοδαπών, οι οποίοι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη σήμερα (23-07-2015)  τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση  μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα, πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο παραπάνω δράστης, όπου διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 23 ετών και μία 24χρονη γυναίκα με το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος παρέλαβε τους αλλοδαπούς από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρει μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας  στην Ιταλία.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 22χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε πέντε πλαστές ταυτότητες και μία πλαστή άδεια οδήγησης των Βουλγαρικών Αρχών.

Τα πλαστά έγγραφα και έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν ενώ επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το  Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.