ΕΚΘ: Απεργία 26 Σεπτέμβρη

   Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί  αγρότες:

   Παρά τους «καυγάδες» τους στις τηλεοράσεις,  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται αρμονικά στη ΓΣΕΕ, στα Σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. υπογράφουν από κοινού συμβάσεις με τις οποίες μειώνουν κι άλλο τους πενιχρούς μισθούς των εργαζομένων (τρανταχτό παράδειγμα η Διοίκηση  του Σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΣ Θεσπρωτίας που παζαρεύει με την εργοδοσία αν θα μειωθούν οι μισθοί 15% η 35%).

   Σιωπούν στις απολύσεις, την μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία.

   Με την λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους  σε περισσότερη φτώχια.

   ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

   Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει να πεταχτεί από την πλάτη  των εργαζομένων. Οποιος βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την  Ευρωπαϊκή Ενωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι αν έχει, είναι εχθρός του.

   Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν την κατάσταση.

   Η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει τα νέα μέτρα υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους, δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.

   Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν  πλέον να επιβιώσουν. Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την υγεία του λαού.

   Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

   Ξεπουλάνε στους επιχειρηματίες ότι απέμεινε από την δημόσια περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Υδρευση, Τράπεζες κ.λ.

    Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα ξεριζώνουν τους μικρομεσαίους φτωχούς αγρότες από την γη τους.

   Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων  που εκτοξεύουν στα ύψη τιμές και ακρίβεια.

   Η ανεργία έχει γίνει εφιάλτης για κάθε σπιτικό ιδιαίτερα για τους νέους.

   ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ την ίδια ώρα που με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ξέχασε όσα προεκλογικά έλεγε περί κατάργησης των μνημονίων, εξαπατά τώρα με την δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης τους.

   Κρύβει από τους εργαζόμενους ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού από την Ευρωπαϊκή Ενωση,  για να στηριχτεί η ανάκαμψη και η κερδοφορία των καπιταλιστών πάνω στην μόνιμη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση του λαού.

 Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

   Όταν η επιβίωση μας, η επιβίωση των οικογενειών μας κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές επιμηκύνσεις  και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.

   Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη, πρώτα απ΄όλα μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από ταξικά, μαχητικά, ζωντανά, μαζικά συνδικάτα, για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.

   Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί.                     

   Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές

και την φοροληστεία, τις περικοπές επιδομάτων, την διάλυση  της υγείας,της πρόνοιας, της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, για να έχει προοπτική ελπίδας και αποτελεσματικότητας, προϋποθέτει την οικοδόμηση μιας πλατιάς     Κοινωνικής Συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την κοινή δράση των ταξικών συσπειρώσεων με ένα κοινό στόχο:

Την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Μονομερή διαγραφή του χρέους.

Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανάπτυξη με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, μ΄αυτό το περιεχόμενο και το πλαίσιο αιτημάτων του Πανεργατικού  Αγωνιστικού Μετώπου, καλεί τους εργαζόμενους του νομού όλων των κλάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική Γενική Απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Hondos Cenders ώρα  10.30 το πρωί.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Η Διοίκηση του ΕΚΘ