277 κιλά ναρκωτικών σταμάτησε η Α.Δ. Θεσπρωτίας και 98 η Α.Δ. Ιωαννίνων

elas

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, από κοινού, με δύο (2) αυτοκίνητα, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. 

Κατασχέθηκαν συνολικά 204 δέματα, που περιείχαν πάνω από  διακόσια είκοσι επτά (227) κιλά κάνναβης.

Συνελήφθησαν, σήμερα (09-12-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας,  ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και ένας (1) ομογενής, ηλικίας 25 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην περιοχή «Τσαμαντάς» Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί  εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται  ύποπτα και τα ακινητοποίησαν για διενέργεια ελέγχου.

Στο πρώτο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος, βρέθηκαν  τέσσερις (4) ταξιδιωτικοί σάκοι με κάνναβη βάρους (132.922) γραμμαρίων, ενώ στο δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο  25χρονος, βρέθηκαν άλλοι τέσσερις (4) σάκοι με κάνναβη βάρους (94.736) γραμμαρίων.

 Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου ενενήντα οκτώ (98) κιλά κάνναβης

 

Συνελήφθη χθες (08-12-2011) το βράδυ στο  Λυκόστομο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες το βράδυ  αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προκαλώντας σε αυτό υλικές ζημιές.

Τελικά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το καταδιωκόμενο όχημα  και συνέλαβαν τον 31χρονο οδηγό ενώ σε  έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν ενενήντα (90) δέματα με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (98.270) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτης του οχήματος είναι αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.

Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.