Σύλληψη 4 ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Νεότερη ενημέρωση

elas

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί (ΡΟΜΑ) οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και απόπειρες ανθρωποκτονιών

Είχαν επιτεθεί προ (38) ημερών στο Ζεφύρι Αττικής ενόπλως κατά άλλης οικογένειας ημεδαπών (ΡOMA).

Είχε χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος ημεδαπός (ΡOMA ) και είχαν τραυματιστεί άλλοι εννέα.

Συνελήφθησαν χθες (06-12-2011) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, τέσσερις (4) ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας 53, 32, 27 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού (Ρομά) και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Οι τέσσερις συλληφθέντες διώκονταν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η κ. Ανακρίτρια του 20ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και πραγματοποιήθηκε σε τουριστικά ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου οι δράστες διέμεναν με τις οικογένειες τους.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της 29-10-2011 οι τέσσερις συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν ένοπλοι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσης στο Ζεφύρι Αττικής και πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση κατά των μελών οικογένειας ημεδαπών (Ρομά) και συγγενών τους, η οποία εκδηλώθηκε διαδοχικά σε τέσσερα (4) διαφορετικά σημεία.

Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκε θανάσιμα ένας (1) ημεδαπός (Ρομά), ηλικίας 19 ετών, τραυματίστηκαν άλλοι εννέα (9) ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ενώ προκλήθηκαν φθορές από βολίδες και σκάγια σε τουλάχιστον έξι (6) οχήματα και σε τουλάχιστον τέσσερις (4) οικίες.

Για την υπόθεση αυτή είχαν διενεργηθεί αστυνομικές έρευνες στις οικίες των δραστών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, την επόμενη μέρα (30-10-2011) από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκαν τα εξής:

  • Είκοσι οκτώ (28) κάλυκες πυροβόλου όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Επτά (7) μεταλλικές βολίδες πυροδοτημένες –παραμορφωμένες.
  • Είκοσι δύο (22) πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.
  • Δύο (2) μη πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.
  • Εννιά (9) πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 36 cal.
  • Δεκαέξι (16) πλαστικοί συγκεντρωτήρες κυνηγετικών φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.