ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

igmdimarxeio

igmdimarxeioΜε 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ηγουμενίτσας, με τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και κυρίως επί  των αιτήσεων συγκεκριμένων εταιρειών, τόσο για την χορήγηση άδειας έρευνας για λατομείο μαρμάρων, όπως επίσης σχετικά με την Μ.Π.Ε. για τη δημιουργία λατομείου σχιστολιθικών πλακών και όγκων στη θέση «Αμπέλια» του Δήμου της Ηγουμενίτσας.

Kατά προτεραιότητα συζητήθηκαν τα παραπάνω θέματα, παρουσία και των εκπροσώπων των εταιρειών, ενώ μεταξύ άλλων οι κυριότερες αποφάσεις που πάρθηκαν, συνοψίζονται στα παρακάτω:

Σε ότι αφορά τη Μ.Π.Ε. για τη δημιουργία λατομείου Σχιστολιθικών Πλακών και μαρμάρων στη θέση «Αμπέλια», η απόφαση υπήρξε αρνητική, όπως άλλωστε και η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δημητρίου, με το αιτιολογικό ότι δεν τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις από τις πλησιέστερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και  τα όρια του οικισμού.

Αρνητική, κατά πλειοψηφία, ήταν και η απόφαση για τη χορήγηση άδειας έρευνας λατομείου μαρμάρων της εταιρείας «Αφοι ΤΣΙΜΑ – Χ.ΓΚΕΛΗΣ Ο.Ε- Ε ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ – Π.ΛΙΑΚΟΣ Ο.Ε. – ΒΕΕΜ Αφοι ΝΙΚΟΥ Α.Ε.» σε Δημοτική λατομική έκταση εμβαδού Ε 99202,28 τ.μ. εκ των οποίων τμήμα βρίσκεται στο Δ.Δ Συβότων – Βραχωνά και τμήμα Ε 38131,82 τ.μ. που βρίσκεται στο Δ.Δ Αργυροτόπου και συνολικά στο Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Αρνητική υπήρξε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εταιρεία  «Αφοι ΤΣΙΜΑ – Χ.ΓΚΕΛΗΣ Ο.Ε. – Ε. ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ – Π. ΛΙΑΚΟΣ Ο.Ε.», επίσης για την χορήγηση άδειας έρευνας λατομείου μαρμάρων σε Δημοτική Λατομική Έκταση εμβαδού Ε 99497, 20 τ.μ, εκ των οποίων το τμήμα Ε 49673 τ.μ βρίσκεται στο Δ.Δ Πλαταριάς και το τμήμα Ε 49823, 74 τ.μ βρίσκεται στο Δ.Δ Συβότων- Βραχωνά και συνολικά  στο Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Το αρνητικό της απόφασης και στο οποίο συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ, συνίσταται στο γεγονός ότι σε εξέλιξη και λίγο πριν την έγκριση και δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, βρίσκεται το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης), που αποτελεί και το βασικό εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή, στο οποίο προβλέπεται «λατομική ζώνη» σε άλλη περιοχή.  Στην περιοχή στην οποία  αιτούνται επενδυτές, προβλέπεται «κτηνοτροφική ζώνη»

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκαν οι αιρετοί αντιπρόσωποι για τη συμμετοχή στα Δ.Σ των ΦΟΣΔΑ (Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων) Νομού Θεσπρωτίας. Για τον πρώτο ΦΟΣΔΑ,  για τον Χυτά της Κορύτιανης,  από πλευράς πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ  Γιάννης Γόγολος (Αντιδήμαρχος) και Γιάννης Τζάνης Δημοτικός Σύμβουλος αντίστοιχα. Από πλευράς μείζονος Αντιπολίτευσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Τζώρτζης. Για τον έτερο ΦΟΣΔΑ του Νομού, μοναδικός αντιπρόσωπος ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Κάτσιος.

Στον τομέα των υποδομών του αθλητισμού, στον οποίο η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βάση, εγκρίθηκε το 1ο Α.Π.Ε για το έργο της βελτίωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παραποτάμου και την κατασκευή μίνι γηπέδου 5 επί 5 στο Δ.Δ Παραποτάμου, ενώ χορηγήθηκε και σχετική παράταση προθεσμίας, για τυπικούς λόγους (το έργο έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί) για το κλείσιμο του φακέλου.

Για την επικίνδυνη διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας και έως ότου υλοποιηθεί μόνιμη παρέμβαση που θα λύνει το πρόβλημα, παρουσιάστηκε πρόταση για την κατασκευή ενός προσωρινού κυκλοφοριακού κόμβου, ο οποίος θα είναι κυκλικός, με πλαστικές μπάρες και την κατάλληλη σήμανση, πρόταση η οποία εγκρίθηκε.

Από το Γραφείο  Τύπου