Το κίνημα της ”πατάτας” και στην Ήπειρο…

patates

patatesΞεσηκωμός επικρατεί και στον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου και μετά τους πατατοπαραγωγούς της Χρυσοβίτσας οι οποίοι  ανακοίνωσαν ότι αύριο μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας θα χορηγήσουν  δωρεάν στους πολίτες μέρος της αδιάθετης παραγωγής τους, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι αναζητούν τρόπους άμεσης διάθεσης των αρνιών στους καταναλωτές κατά την πασχαλινή περίοδο.

Ωστόσο η πρόθεσή τους προσκρούει σε τεχνικές δυσκολίες καθώς η διακίνηση των κρεάτων προϋποθέτει ψυγεία και για το λόγο αυτό ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και των αυτοδιοικητικών αρχών.

πηγή: ert.gr

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ

Από την ομάδα Πατατοπαραγωγών της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας Δήμου Μετσόβου, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ. θα γίνει διανομή δωρεάν πατάτας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας).

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των παραγωγών, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές για την ποιότητα της παραγόμενης πατάτας στη Χρυσοβίτσα, και τις αδιάθετες ποσότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιτίας του παραεμπορίου, της εκμετάλλευσης του ονόματος «Χρυσοβίτσα» και της  διακίνησης πατάτας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές, που συνδέονται  με χαμηλό κοστολόγιο.