Αντ. Μπέζας: Απάντηση στη Δημοτική Αρχή για το Καλοδίκι

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για το Καλοδίκι, δίνει με ανάρτησή του ο Αντ. Μπέζας:

Έννοιες όπως η βιοποικιλότητα, η προστασία του οικολογικού δυναμικού και η οικολογική αξία μιας περιοχής ως στοιχεία ταυτότητας και ανάπτυξης, αναδεικνύονται μέσα από την χάραξη καινοτόμων δράσεων στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η δημοτική μας παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» από την περσινή προεκλογική εκστρατεία έθεσε αυτά τα θέματα και συνεχίζουμε την ίδια προσπάθεια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση τέτοιων δράσεων και όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει.

Οι επιστήμονες προτείνουν και οι πολιτικοί πρέπει να έχουν το αισθητήριο να επιλέγουν εκείνα που μπορούν να γίνουν και την ικανότητα να τα υλοποιούν. Αλλά για να τα υλοποιούν, πρέπει να υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με τους ερευνητικούς και θεσμικούς φορείς. Αυτό και μόνο επισημάναμε στην ανακοίνωση και την τοποθέτησή μας στο ΔΣ, αναφέροντας μάλιστα ότι ευχόμαστε η παρουσίαση της σχετικής (μη ολοκληρωμένης όπως αποδέχτηκαν οι ίδιοι) μελέτης του ΟΦΥΠΕΚΑ να είναι η αρχή μιας νέας αντιμετώπισης για το Έλος Καλοδικίου.

Από μελέτες «έχουμε χορτάσει» και πρέπει επιτέλους να περάσουμε στην πράξη!

Μας προκαλεί εντύπωση η εμφανής αλαζονεία στην ανακοίνωσή σας για τον υγροβιότοπο του Έλους Καλοδικίου. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν.

Αν θέλετε να μας αγνοείτε, δικαίωμά σας. Εμείς δεν θα σας αγνοούμε αλλά θα παρακολουθούμε πλέον το κάθε σας βήμα. Γιατί το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι «αλά κάρτ». Προστασία, υποτίθεται, για το Καλοδίκι και ταυτόχρονα ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον κόλπο της Ηγουμενίτσας…

Αν επίσης θεωρείτε ότι «είμαστε όψιμες φωνές που μόλις πρόσφατα ανακαλύψαμε την αξία της περιοχής», πάλι δικαίωμά σας. Εμείς όμως, επειδή ζούμε στη Θεσπρωτία, την περιοχή την παρακολουθούμε και στηρίζουμε την ανάδειξη και προστασία της εδώ και χρόνια.

Και κάτι άλλο. Μη τα «στοιβάζετε» όλα για το τέλος της πενταετίας σας. Δεν θα τα προλάβετε. Ολοκληρώστε και κάτι νωρίτερα…

(Σημερινή φωτογραφία με την τραγική κατάσταση στο Καλοδίκι)