Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του έργου Archeos

igmdimarxeio

igmdimarxeioΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του έργου Archeos, για το Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα, από το Σάββατο 18 Αυγούστου μέχρι και την προσεχή Κυριακή 26 του μήνα.

To συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Χωρικής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας έξι εταίρων από την περιοχή της Αδριατικής.

Μεταξύ αυτών συμμετέχει ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, μαζί με το Public Apulian Theatre Consortium από την Ιταλία ως Συντονιστή Εταίρο, το Δήμο του Fier από την Αλβανία, το Δήμο του Pazin από την Κροατία, το Theatre Cities Foundation “Tetro Stabile” of the Marche Region από την Ιταλία και την Περιφέρεια του Αbruzzo,  από την Ιταλία.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου, έλαβε χώρα η μουσικοχορευτική παράσταση « ΑΝΙΜΑ-The breath of the Mediterranean», μια πειραματική προσπάθεια όπου ο χορός, το βίντεο, το φως και ο χώρος συνδυάστηκαν προσφέροντας  ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου δικαίωσε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των συντελεστών του έργου, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και την Κυριακή 19 Αυγούστου, με τη θεατρική παράσταση «Γράμμα στη Μητέρα», της θεατρικής ομάδας Non Sibi.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το έργο φιλοδοξεί να ενισχύσει τους πολιτιστικούς χώρους οι οποίοι αποτελούν σημεία αναφοράς για την προώθηση και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής.

Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2013.

Ακολουθεί σήμερα η παράσταση FOLK-S μια φιλόδοξη μουσικοχορευτική παραγωγή.