Μήνυμα της υποψήφιας Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αστυρόπης Τσακίρη

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, οι εκλογές στις 25 του Γενάρη είναι κρίσιμες. Σε λίγες ημέρες θα τελειώνουμε με την πιο μισητή, την πιο αδίστακτη, την πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση έως τώρα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία μας θα στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα με την ψήφο τους. Αυτή τη φορά το μήνυμα οφείλει να είναι ξεκάθαρο σε όλους όσους με τις πράξεις τους ρήμαξαν τη ζωή μας με μνημόνια, φτώχια, απολύσεις, ανεργία και εκμετάλλευση χωρίς ελπίδα, δίχως όραμα και αξιοπρέπεια.

Η κρίση που ζούμε δεν είναι μόνο οικονομική, δεν είναι μονάχα η καταστροφή του παραγωγικού ιστού, είναι κρίση βαθιά κοινωνική με κορυφαία σε καιρό ειρήνης ανεργία και φτώχεια. Είναι παράλληλα κρίση θεσμών και αξιών, κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την πολιτική το κοινοβούλιο, την αυτοδιοίκηση τα κόμματα. Είναι βαθιά αμφισβήτηση των ικανοτήτων μας ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δομικά μας προβλήματα.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την υψηλή φορολόγηση, δεν αντέχει να ζει χωρίς να έχει να πληρώσει βασικές κοινωνικές του ανάγκες και αγαθά. Είναι οι παραπάνω λόγοι και πολλοί περισσότεροι ακόμα που μας καλούν να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη, να πιστέψουμε ως κοινωνία ότι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά σχέδια και να τα υλοποιούμε με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του δίνει απαντήσεις ρεαλιστικές και ανατρεπτικές. Με ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό (ακύρωσης των μνημονίων, πολιτικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας) διεκδικεί να πάρει στα χέρια του τη σωτηρία του τόπου σε μια μεγάλη και δύσκολη πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραλάβει απλά «καμένη γη» αλλά μια χώρα κυριολεκτικά διαλυμένη κοινωνικά και οικονομικά. Έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων και της Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών, την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την ερήμωση των άλλοτε ζωντανών χωριών μας. Η συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας έστειλε τους νέους μας στην ανεργία και τη μετανάστευση, περιόρισε τις συντάξεις των ηλικιωμένων και σκόρπισε την φτώχεια σε  αγρότες και κτηνοτρόφους.

Βαρεθήκαμε τους σωτήρες και τους επαγγελματίες πολιτικούς και είμαστε πάλι στο δρόμο του αγώνα!

Αγαπητές φίλες κα φίλοι, είμαι τριάντα χρόνια στους Κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά και με τους περισσότερους από σας γνωριζόμαστε. Γεννήθηκα, εργάστηκα και μένω εδώ. Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας και να  βοηθήσετε στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ να στείλετε για πρώτη φορά βουλευτή της αριστεράς από τη Θεσπρωτία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Και αν είναι και γυναίκα, ακόμα καλύτερα.

Αστυρόπη Τσακίρη

Υποψήφια Βουλευτής Θεσπρωτίας