Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Παπαρούνα

pavlos-paparounas

pavlos-paparounasΦίλες και φίλοι,

Σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που εκπορεύεται από τις δεσμεύσεις των μνημονίων, όλες και όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολεμικά χρόνια υποβάθμιση της ζωής μας. Η δραματική μείωση των εισοδημάτων, η ανεργία, η βίαιη μετανάστευση, η διάλυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η υπερφορολόγηση, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,  η ακύρωση των  δικαιωμάτων των εργαζομένων και η περιστολή της δημοκρατίας έχουν ανατρέψει τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της.

Πράγματι, στις εκλογές στις 25 του Γενάρη συγκρούονται δύο λογικές, δύο πολιτικές. Η μία όπως αυτή εκφράστηκε από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι αυτή που βιώνουμε καθημερινά. Είναι η λογική της διάλυσης του οικονομικού/ κοινωνικού και ηθικού ιστού που μας οδήγησε στην ανθρωπιστική κρίση, στην φτωχοποίηση και στην διάλυση της παραγωγικής βάσης της ελληνικής κοινωνίας.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης των μνημονίων ζητούν και πάλι την ψήφο μας σήμερα. Εκείνοι που μας υποσχόταν πριν από 2,5 χρόνια απεμπλοκή από τα μνημόνια, ζητούν την εκλογική μας στήριξη για να συνεχίζουν τον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Μην τους πιστεύετε ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα. Τα έχουν αποφασίσει ήδη και θα τα εφαρμόσουν αν εκλεγούν.

Η άλλη πολιτική είναι αυτή της δημοκρατικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκφράστηκε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου ανασυγκρότησης:

  •          Άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
  •         επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη
  •         εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της οικονομίας
  •         δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Πέρα όμως από τα κόμματα, τα προγράμματα και τις πολιτικές κρινόμαστε και σαν πρόσωπα. Όλοι οι υποψήφιοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αλλάξουμε σελίδα τόσο στην Θεσπρωτία όσο και ευρύτερα στη χώρα μας.

Σε ότι με αφορά, η τριαντάχρονη πορεία μου στην Αριστερά με σοβαρότητα, συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα δίχως μηχανισμούς, παραγοντισμούς και εξαρτήσεις θεωρώ ότι αποτελούν εγγύηση και για την επόμενη μέρα.

Γεννήθηκα εδώ. Μένω εδώ. Εργάζομαι εδώ. Ο τόπος μας είναι μικρός και πονεμένος. Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε. Σας καλώ σε συστράτευση με τις δυνάμεις της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης για να μην περάσει ο φόβος.

Για βουλευτή της Αριστεράς και στη Θεσπρωτία.

Με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού θα τα καταφέρουμε.

Ας κάνουμε πράξη τα συνθήματά μας.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Παύλος Παπαρούνας

Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας