Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: Παρουσίασε τη μέθοδο Floortime

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Tim Bleecker, συνιδρυτή του Floortime Center των ΗΠΑ.

 Τεχνικές Floortime και παιδί

Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από τον Tim Bleecker τις τεχνικές Floortime με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.

Κατάλληλες για παιδιά με αναπτυξιακες διαταραχές

 Οι τεχνικές του μοντέλου Floortime, που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από τον  Dr. Stanley Greenspan, βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη. Ιδιαίτερα αποτελέσματική είναι η εφαρμογή της μεθόδου στην εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

 Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση με επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr