Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Συγκροτείται σε σώμα η ΠΕΔ Ηπείρου

Φωτιά σε λεωφορείο με 50 επιβάτες

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2011

Ημερίδα με θέμα τη σχολική βία στην Πρέβεζα

Κρουαζιερόπλοιο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

163 τροχαίες παραβάσεις σε 6 ώρες!

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, υπό τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη με θέμα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές του Νομού Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης και Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η διαδικασία αποδοχής της δωρεάς του οικοπέδου που έκανε ο Δήμος της Πρέβεζας προκειμένου να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο και δόθηκαν οι κατευθύνσεις ώστε η διαδικασία αυτή να κλείσει.Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι η μελέτη θα ανατεθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπως δεσμεύτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, θα βοηθήσει με την εκπόνηση από την πλευρά της, των υποστηρικτικών μελετών.

Συγκροτείται σε σώμα η ΠΕΔ Ηπείρου

Σήμερα Τρίτη, στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου, προκειμένου να γίνει η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Την συνεδρίαση συγκαλεί ο πλειοψηφών σύμβουλος του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.

Φωτιά σε λεωφορείο με 50 επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε στις 19:30 χθες το απόγευμα σε τουριστικό λεωφορείο την ώρα που βρίσκονταν στη σήραγγα Ανηλίου της Εγνατίας Οδού. Ο οδηγός του λεωφορείου το ακινητοποίησε άμεσα και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ χάρη και στη βοήθεια διερχόμενων οδηγών κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί. Για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι να απομακρυνθεί το λεωφορείο. Το τουριστικό λεωφορείο προέρχονταν από τη Σερβία και σε αυτό επέβαιναν πενήντα άτομα. .

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2011

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου– Αώου και Πίνδου,  συμμετέχοντας στην φετινή «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2011», που συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.), διοργανώνει δύο παράλληλες εκδηλώσεις   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 – 14:00, στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου των Ασπραγγέλων Ζαγορίου και των Μαυραναίων Γρεβενών.
Οι  εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τα πουλιά και τις αξίες της φύσης γενικότερα. Περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις – προβολές για το Εθνικό Πάρκο και τα πουλιά, παρατήρηση πουλιών με συνοδούς ορνιθολόγους (κιάλια, τηλεσκόπιο κ.ά.), κατασκευή φωλιών και ταϊστρών και περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά.
Η Γιορτή των Πουλιών γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα πουλιά και τους βιοτόπους τους. Ειδικότερα φέτος η γιορτή εστιάζεται στα μεταναστευτικά πουλιά και στην ανάγκη προστασίας τους.

Ημερίδα με θέμα τη σχολική βία στην Πρέβεζα

Ημερίδα με θέμα «Σχολική βία. Η βία στο σχολείο και οι επιπτώσεις στον ψυχισμό των παιδιών» διοργανώνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.
Η ημερίδα πραγματοποιείται από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας – Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, θα αρχίσει στις 5:30 το απόγευμα και θα γίνει στη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών Χάρη Ασημόπουλο, τον Ψυχίατρο Πέτρο Σκαπινάκη και τον Κοινωνικό Λειτουργό Θεολόγο Χατζηπέμου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική συναυλία από το Μουσικό Γυμνάσιο Πρέβεζας, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κρουαζιερόπλοιο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ένα κρουαζιερόπλοιο θα υποδεχθεί σήμερα το λιμάνι Ηγουμενίτσας. Όπως έγινε γνωστό από την ΟΛΗΓ Α.Ε, στις 09:30 π.μ. αναμένεται να καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «M/V HANSEATIC» σημαίας Μπαχάμες. Το πλοίο με βάση το πρόγραμμά του θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 μ.μ. Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από το Αμβούργο της Γερμανίας, επισκέφτηκε το λιμάνι Κορκούλα της Κροατίας, θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα και θα κατευθυνθεί προς την Ιτέα, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Στο πλοίο επιβαίνουν 122 άτομα πλήρωμα και 156 επιβάτες. Οι επιβάτες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, αρχικά θα επισκεφθούν αξιοθέατα της περιοχής, το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας καθώς και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

 

163 τροχαίες παραβάσεις σε 6 ώρες!

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου την 24/9 και κατά τις ώρες 18.00΄- 24.00΄πραγματοποίησαν στοχευμένες τροχονομικές δράσεις- ελέγχους, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Βεβαιώθηκαν συνολικά 163 παραβάσεις και ειδικότερα:
Μέθη: 3
Ταχύτητα: 74
Κίνηση σε αντίθετο ρεύμα: 3
Κράνος:10
Ζώνη ασφαλείας:13
Στέρηση άδειας οδήγησης:3
Λοιπές: 57
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση οι εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.