Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή 69 διασωθέντων

cruise-europa/diasothentes

cruise-europa/diasothentesΣε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή των 69 διασωθέντων, μεταξύ αυτών και 31 Ελλήνων που πριν από λίγο έφτασαν με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών Cruise Europa. Στο λιμάνι βρίσκονται ήδη γιατροί, ψυχολογοι,νοσηλευτές εθελόντριες του ερυθρού σταυρού, το ΕΚΑΒ. Επίσης τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι και αυτά έτοιμα να υποδεχτούν τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας.

Ολοκληρώθηκε σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών

cruise-europaΣτο λιμάνι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή ενώ πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε σύσκεψη των τοπικών αρχών –ΟΛΗΓ, Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Περιφέρειας- όπου ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ας σημειωθεί ότι στο πλοίο cruise europa υπήρχε ομάδα των γιατρών χωρίς σύνορα που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες.

Τρία άτομα ήδη μεταφέρονται με ασθενοφόρο

Με τον κατάπλου του πλοίου στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν ήδη τρία άτομα με ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Φιλιατών, ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα και δύο με προβλήματα στα μάτια

Οκτώ νεκροί και 38 αγνοούμενοι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 8 και των αγνοουμένων στους 38. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ethelontries-erythrou-stavrou

iatreio-limani-igoumenitsas