Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του NORMAN ATLANTIC

norman

normanΣύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00, η επιείρηση εκκένωσης του NORMAN ATLANTIC. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση πάνω στο πλοίο παραμένουν ο 62χρονος Ιταλός καπετάνιος του και 4 αξιωματικοί του Ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Απέπλευσε από την περιοχή το CRUISE EUROPA

Την ίδια ώρα απέπλευσε από την περιοχή και το CRUISE EUROPA της MINOAN LINES, το οποίο έχει παραλάβει 69 διασωθέντες και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι τις Ηγουμενίτσας περίπου στις 19:00.

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, ανέφερε ότι οι ιταλικές Αρχές έδωσαν εντολή αποδέσμευσης του οχηματαγωγού πλοίου Cruise Europa από την επιχείρηση, προκειμένου να κατευθυνθεί με τους 69 διασωθέντες που επιβαίνουν σ’ αυτό προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όπως είπε ο κ. Λαγκαδιανός, οι ιταλικές Αρχές καταρτίζουν λίστες επιβαινόντων διασωθέντων για την ασφαλή αποβίβασή τους στα λιμάνια Πάτρας, Ανκόνας και Ηγουμενίτσας.

Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί

Οι νεκροί από το δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο ανήλθαν στους πέντε. Εκτός από τον Γεώργιο Δούλη που έχασε τη ζωή του την Κυριακή, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν στη θάλασσα οι σοροί άλλων τεσσάρων ανθρώπων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Οι διασωθέντες του «Norman Atlantic» βρίσκονται σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα. Στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες, ανάμεσά τους 25 Έλληνες.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και εξετάστηκαν προληπτικά από ιατρικό προσωπικό. Ένας Έλληνας νοσηλεύεται με εγκαύματα στα άκρα σε νοσοκομείο στο Μπάρι, ωστόσο, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Στις 19.00 αναμένεται να φτάσει το C130 που θα μεταφέρει διασωθέντες από την Ιταλία

Το C130 που θα μεταφέρει στην Ελλάδα τους διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε  αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 19:00, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Έθνικής Άμυνας.
Το πρωί ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας επτά διασωθέντες. Τρεις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία του νησιού.
Συνολικά έξι Έλληνες έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί. Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.
Οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316.