Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: Ποτέ μαζί – Gegen die Wand

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της κάθε Πέμπτη στις 9.00 και αυτή την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας και παρουσιάζει μια ταινία του βραβευμένου Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν Ποτέ μαζί-Gegen die Wand.

Γερμανία,Τουρκία,Δράμα, 2004, (ΕΓΧΡΩΜΟ.) , 121′

Χρυσή Άρκτος 54ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Πρωταγωνιστούν:   Birol Ünel, Sibel Kekilli, Güven Kiraç, Zarah Jane McKenzie.

Μία υπέροχα δοσμένη δραματική ιστορία, δύο νεαρών ανθρώπων, τουρκικής καταγωγής, στο σύγχρονο Αμβούργο. Ο Τσάιτ, ένας σαραντάχρονος απεγνωσμένος αλκοολικός, καταλήγει σε ψυχιατρείο μετά από αυτοκαταστροφική πτώση με αυτοκίνητο. Εκεί γνωρίζει την Σιμπέλ, μια εικοσάχρονη όμορφη κοπέλα. Όπως και ο Τσάιτ βρίσκεται και αυτή εκεί επειδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αφού δεν αντέχει τη ζωή στην αυστηρά παραδοσιακή της οικογένεια.

 Με σκοπό να απελευθερωθεί από τους γονείς και τον αδερφό της, η Σιμπέλ προτείνει στον Τσάιτ ψεύτικο γάμο για να μπορέσει να «ζήσει τη ζωή της». Ο Τσάιτ, αρχικά διστάζει αλλά τελικά δέχεται. Μετά τον γάμο η Σιμπέλ απολαμβάνει τη νεοκατακτηθείσα ελευθερία της και τη νυχτερινή ζωή του Αμβούργου. Ο Τσάιτ στην αρχή παρακολουθεί τη ζωή της αδιάφορος. Σταδιακά όμως αναπτύσσονται μεταξύ τους αμοιβαία αισθήματα που θα έχουν δυστυχώς τραγικές συνέπειες.

Ίσως η καλύτερη ταινία του Φατίχ Ακίν, “Μαζί Ποτέ” (Head-On / Gegen die Wand – 2004), είναι ένα δυνατό δράμα που θίγει ζητήματα ταυτότητας και ψυχολογικού αδιέξοδου Τούρκων μεταναστών δεύτερης γενιάς στη Γερμανία. Οι δύο πρωταγωνιστές: ο Birol Ünel και η Sibel Kekilli, είναι απλά ιδανικοί στους ρόλους τους.