Αναβάλλει η DIGEA την εκπομπή ψηφιακού σήματος στη Θεσπρωτία

sima-digeaΜε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, γνωστοποιείται ότι αναβάλεται η μετάδοση ψηφιακού σήματος στη Θεσπρωτία. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Digea αναφέρει:

Αναβολή λόγω δυσμενών συνθηκών

“Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα σε αρκετά από τα κέντρα εκπομπής, αρχικά την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η ενεργοποίηση του ψηφιακού σήματος με ταυτόχρονα διακοπή του αναλογικού θα πραγματοποιηθεί σε 7 κέντρα, τα οποία θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα σε 800.000 κατοίκους.

Ενεργοποίηση μέχρι τέλος του έτους

Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθούν τα εναπομείναντα κέντρα της περιοχικής μετάβασης, δίνοντας συνολικά πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε 900.000 κατοίκους των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας καθώς επίσης και των νησιών του Ιονίου [Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παξών και Αντίπαξων].

Μέχρι ενεργοποίησης του ψηφιακού σήματος ισχύει το αναλογικό

Σημειώνεται ότι έως ότου ενεργοποιηθεί το ψηφιακό σήμα στα εναπομείναντα κέντρα εκπομπής, η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος θα συνεχιστεί κανονικά.”