«ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο»: Αντιδημοκρατική η συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών

avrio

Αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει τη συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η περιφερειακή παράταξη «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Η παράταξη κάνει λόγο για απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συγκροτήσει την Ένωση.

Όπως εξηγεί, με το Προεδρικό Διάταγμα 74/2011, που θεσμοθέτησε, (η κυβέρνηση) «αποκλείει όλες τις δυνάμεις πέραν των δύο μεγάλων παρατάξεων του δικομματισμού όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και από τη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ». Το ΑΥΡΙΟ μιλά για «πλήρη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, η οποία ξεκίνησε από το εκλογικό σύστημα του Καλλικράτη και ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή του συλλογικού οργάνου των Περιφερειών».
«Βασικός στόχος είναι ασφαλώς η ‘ενοχλητική’ παρουσία των παρατάξεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Για να πετύχει τον εξοβελισμό τους, το Π.Δ. περιέχει οφθαλμοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις, όπως η υιοθέτηση διαφορετικών εκλογικών μέτρων κατά Περιφέρεια αλλά και η αυτοδίκαιη συμμετοχή των διορισμένων Αντιπεριφερειαρχών στη Γενική Συνέλευση, που αλλοιώνει τον συσχετισμό των δυνάμεων», σημειώνει το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» και υποστηρίζει τη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης από όσους και όσες περιφερειακούς συμβούλους έχουν εκλεγεί. Καταλήγοντας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια «στις μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου Π.Δ., όπως και σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας στο χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».