Απεργία των Εργαζομένων Ομίλου «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» Θεσπρωτίας

Share Button

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη 22 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Νηρέας» σε Θεσπρωτία και Εύβοια, με αποφάσεις των σωματείων τους. Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ παλεύουν επίσης για την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Θεσπρωτία.

Το επιχειρησιακό σωματείο στην Θεσπρωτία στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς την εταιρεία δεν έχουμε ακόμη λάβει σαφείς απαντήσεις για αρκετά αιτήματά μας. Καταγγέλλουμε επίσης την τακτική της εταιρείας με την οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους εργάτες και σε εργασίες που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους.

Είναι καθαρό ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί και ενοχληθεί από όλη τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα, κατακτώντας κάποιες καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Έχει ενοχληθεί από τον αγώνα μας για ΣΣΕ.

Ακριβώς αυτήν τη δραστηριότητα θέλει να ανακόψει η εργοδοσία και για αυτόν το λόγο με απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις (χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα μέλη του Σωματείου ως σκουπίδια) προσπαθεί να επιβάλει σιγή ιχθύος στους χώρους εργασίας”.