Ισόβια για τον πυροσβέστη από την Ηγουμενίτσα

peripoliko

peripoliko

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης δώδεκα ετών επέβαλε στον 59χρονο πυροσβέστη από το Λαδοχώρι Θεσπρωτίας το Μικτό Ορκωτό της Κέρκυρας. Ο 59χρονος κατηγορούνταν για την δολοφονία ενός 49χρονου άνδρα και για την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του. Το τραγικό συμβάν είχε διαδραματιστεί τον Απρίλιο του 2017 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό είχε ξεκινήσει πριν από δέκα ημέρες περίπου, όμως διακόπηκε για μία βδομάδα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της αδυναμίας μετακίνησης μαρτύρων.

Τελικά ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με την απόφαση της ποινής στον κατηγορούμενο.

Ο 59χρονος πυροσβέστης είχε σκοτώσει έναν 49χρονο άνδρα πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο, επειδή υποψιαζόταν ότι είχε σχέση με τη σύζυγό του.

Στο ίδιο σημείο πυροβόλησε και την σύζυγό του, τραυματίζοντάς την στα πόδια. Ο δράστης στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία και παραδόθηκε.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας με ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε φυλάκιση δώδεκα ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.