Η απάντηση του γιατρού που κατηγορείται ότι συνταγογραφούσε ακριβά φάρμακα ζημιώνοντας το Νοσοκομείο Φιλιατών: «Ψάχνουν να κατασκευάσουν ενόχους»

nosfi

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον του μας έστειλε ο γιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών που κατηγορείται ότι συνταγογραφούσε ακριβά φάρμακα ζημιώνοντας τα οικονομικά του Νοσοκομείου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο Γιατρός κάνει λόγο για μεθοδευμένη και στοχευμένη επίθεση εις βάρος του, σε μια προσπάθεια να του χρεώσουν τις χρόνιες ανεπάρκειες από την υποστελέχωση σε καίριες θέσεις του Νοσοκομείου ψάχνοντας χαρακτηριστικά για ενόχους που θα χρεωθούν τις αδυναμίες ενός φαύλου συστήματος.

Συγκεκριμένα ο γιατρός αναφέρει πως του προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι προγενέστερα έχει υπάρξει πόρισμα από ΕΔΕ και συγκεκριμένα από τις 16-12-2010, το οποίο η διοικήτρια του Νοσοκομείου το είχε στη διάθεση της, χωρίς πότε να ανακοινώσει ή να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της. Μάλιστα αντί να προβεί στην ανακοίνωση του πορίσματος δρομολογήθηκε νέα ΕΔΕ για το θέμα, γεγονός που καταργεί το κριτήριο της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης.

Επιπλέον στο ανωτέρω πόρισμα της πρώτης ΕΔΕ διαπιστώνεται η υποστελέχωση σε όλα τα επίπεδα του Νοσοκομείου και όπως ότι η καταγγελία εναντίον του ήταν μάλλον έωλη, αφού δεν διαπιστώθηκε καμία πράξη συνταγογράφησης που να ζημιώνει τα οικονομικά του Νοσοκομείου, αντίθετα οι εν λόγω συνταγογραφήσεις λειτούργησαν  προς όφελος της υγείας των ασθενών του, κάτι που αναφέρεται στο πόρισμα σχετικά με την ουσία του επιστημονικού του έργου και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.

Σε ότι αφορά την καταγγελία από συνάδελφο γιατρό,  αυτή δεν είχε γίνει προς την νέα διοικητή του Νοσοκομείου αλλά προς το παλιό διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου και μάλιστα καθ’ υπέρβαση αρχής εστάλη παράλληλα και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας.

Επιπλέον οι Επιθεωρητές Υγείας έφτασαν στο Νοσοκομείο στο τέλος Φεβρουαρίου, Αρχές Μαρτίου του 2010 πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα διοικητής.

Κατ’ επέκταση οι δηλώσεις της κ. Μαρκουλά περί άριστης συνεργασίας είναι ύποπτες και προφανώς στόχος της είναι να κατασκευάσει ενόχους…

Κλείνοντας ο γιατρός τονίζει πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ζημιά από τη στιγμή που για τα φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο, το Νοσοκομείο είχε εισπράξει τα χρήματα από τα ταμεία.

Τέλος η πρακτική της συνταγογράφησης ερυθροποιητικών παραγόντων ακολουθούνταν και από άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Φιλιατών και μάλιστα σε πολλαπλάσιες ποσότητες από αυτές τις κλινικής της οποίας ο γιατρός κατηγορείται.