Ιωάννινα: Ανακοίνωση του Δήμου για το σχέδιο «Αθηνά»

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΟ Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση για τις αλλαγές που φέρει στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας το σχέδιο «Αθηνά». Εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση γιατί το καθολικό αίτημα όλων των φορέων των Ιωαννίνων, για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, κατέληξε στις καλένδες.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη την ώρα μάλιστα που το Πανεπιστήμιο είχε τις δυνατότητες και τις υποδομές να στηρίξει και να υποστηρίξει μία τέτοια σχολή.

Το σχέδιο «Αθηνά» θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μία ριζική μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας. Μετά και το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι κυριάρχησε οι λογικές μικροπολιτικών και μικροτοπικιστικών εξυπηρετήσεων.

Το γεγονός ότι χάνεται και η τελευταία ελπίδα για την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Δήμος το θεωρεί απαράδεκτο και καλεί έστω και τώρα τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση να επανεξετάσουν το σχέδιο και να ικανοποιήσουν το αίτημα της περιοχής, το οποίο στηρίζεται σε σοβαρά και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα και δεν αφορά μία «κενή» διεκδίκηση.