Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

elas

elasΤαυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας

Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  τροφίμων, ειδών ρουχισμού και κοσμημάτων

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο τετράμηνο σε χωριά της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 32 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων:

  • διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου του 2012, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.
  • προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης  (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και φθορές ενώ δε δίσταζαν να καταναλώνουν τρόφιμα και ποτά εντός των οικιών και κάποιες φορές να διανυκτερεύουν μέσα σ’ αυτές.
  • τα μέλη της ομάδας δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα χωριά Χειμαδιό, Τσουκνίδα, Βαλανιδορράχη, Σκεπαστό, Λυγιά, Ριζά και Καστροσυκιά.

·           προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, είδη ρουχισμού και τρόφιμα.   

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.