Α. Καχριμάνης και O’Neil: Δημόσιες σχέσεις και ανέξοδες δηλώσεις για τη Δωδώνη

DODONH_KAXRIMANHS1Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που ο Περιφερειάρχης Ηπείρου συναντάται με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Είναι όμως σίγουρα η πρώτη φορά που τη συγκεκριμένη συνάντηση την ανακοινώνει με πανηγυρικό χαρακτήρα και μάλιστα πριν καλά – καλά κοπάσει ο θόρυβος από το ξεπούλημα της Δωδώνης.

Και βέβαια δεν πρόκειται για ένα πολιτικό ατόπημα, αλλά για μία συνειδητή επιλογή του κ. Καχριμάνη. Επέλεξε και να κάνει τη συνάντηση και (αυτή τη φορά…) να την ανακοινώσει συνοδευόμενη από ανέξοδες δηλώσεις περί ανάπτυξης της κτηνοτροφίας.

Αλήθεια πότε άλλοτε ο Περιφερειάρχης είχε προχωρήσει σε παρόμοιες ανακοινώσεις;

Ή μήπως άλλοι επιχειρηματίες της Ηπείρου, που επενδύουν στον τόπο τους και στηρίζουν την τοπική κοινωνία είναι δεδομένοι ή β’ κατηγορίας;

Και τι άλλαξε από την πρώτη φορά τον Οκτώβριο-που χωρίς να το ανακοινώσει με τις σημερινές τυμπανοκρουσίες- συναντήθηκε και τότε, με τον κ. O’Neil και την παρέα του;

Προφανώς τότε, επειδή οι κινητοποιήσεις των αγροτών ήταν σε εξέλιξη, έκρινε ότι δεν προσφέρονταν επικοινωνιακά προς αξιοποίηση η συνάντηση;

Και από πότε ο Περιφερειάρχης, αναλαμβάνει να… εγκρίνει τη σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας;

Γιατί τιτλοφορεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε “συνάντηση Περιφερειάρχη με το ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗ”, αγνοώντας -σκόπιμα;- ότι η εκλογή των μελών του ΔΣ δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι οι γενικές συνελεύσεις της εταιρείας με πρόταση των Ηπειρωτικών Ενώσεων αναβλήθηκαν για το Νέο Έτος…

Σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις τις έχει ο ίδιος….

Η συνάντηση του κ. Καχριμάνη με το νέο πρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας Michael A. O’Neil και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Βιτάλη έγινε την ώρα που η κατάσταση στο χώρο των κτηνοτρόφων είναι εκρηκτική καθώς δεν έχουν δοθεί προκαταβολές, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο, δεν γίνεται ούτε συζήτηση για το πριμ, ενώ παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τη διοίκηση από εκπροσώπους κτηνοτρόφους δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για τις τιμές που θα δοθούν στους παραγωγούς.

Και μάλλον τέτοια συζήτηση την απέφυγε ο κ. Καχριμάνης… Άλλωστε τα ευχολόγια και οι μεγάλες κουβέντες περί στήριξης κι ανάπτυξης είναι ανέξοδες και συμβάλλουν περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις.

«Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ήπειρο η ισχυρή παρουσία της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της και σιγά – σιγά να αλλάξει προς το καλύτερο η νοοτροπία που είχε παγιωθεί τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και σίγουρα πρόκειται για ένα σημείο που υπονοεί πολύ περισσότερα. Γιατί όταν ο κ. Καχριμάνης μιλά για τη νοοτροπία των τελευταίων ετών, είναι σίγουρο ότι κάπου εκεί βλέπει τις Ενώσεις και πολιτικούς του αντιπάλους. Σίγουρα όμως δεν βλέπει και την Αγροτική Τράπεζα, η οποία είχε πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη Διοίκηση της Δωδώνης.

Στη συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης αναφέρεται:

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν νέοι άνθρωποι με γνώσεις για να δραστηριοποιηθούν με την κτηνοτροφία, ώστε να έχουμε περισσότερο ποιοτικό και τοπικό γάλα και να μην οδηγούμαστε σε μεταφορά του από άλλες περιοχές της χώρας», ανάφερε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» στον καθορισμό τιμών παραγωγού, στη μείωση του κόστους των ζωοτροφών μέσω της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΖΩΔΩ, ενώ ειδική μνεία έκανε και στη στήριξη των μικρών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

«Στο χέρι σας είναι να αλλάξει όλη η κατάσταση. Η κτηνοτροφία είναι η ταυτότητά μας και όλοι μαζί θέλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε, μέσω αυτής, στην αναβάθμιση της περιοχής μας», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» κ. Michael A. Oneill, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να επενδύσει στη γαλακτοβιομηχανία, να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος, την παραγωγή προϊόντων, επιτυγχάνοντας αύξηση του μεριδίου της στην Ελληνική αγορά και στις εξαγωγές και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

«Ήρθαμε για να αποκτήσουμε ρίζες στην περιοχή και είμαστε πολύ ευαίσθητοι στις σχέσεις μας με τους κτηνοτρόφους, αναζητώντας τρόπους ώστε να έχουν ένα σταθερό επίπεδο ζωής. Θέλουμε η «ΔΩΔΩΝΗ» να συνεχίζει να αποτελεί το έμβλημα της Ηπείρου, πρόσθεσε ακόμη ο Πρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας.

Αρκεί λοιπόν μία ανάγνωση για να διαπιστώσει κανείς ότι βασικός στόχος της συνάντησης ήταν να καλλιεργηθεί ένα καλό κλίμα δημοσίων σχέσεων.

Κι αν αυτές αφορούν τον Περιφερειάρχη δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εναγωνίως περιμένουν τουλάχιστον την ανακοίνωση των τιμών για το γάλα που δίνουν ήδη ένα τρίμηνο στη Δωδώνη.