Αναπτύσσεται σε όλη την Ήπειρο η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping»

perifereia

perifereiaΥλοποιείται σταδιακά στο σύνολο της Ηπείρου η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» που αναπτύσσεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με επαγγελματικούς και εμπορικούς φορείς της περιοχής. Η πρωτοβουλία στοχεύει, μέσα από την παροχή συγκεκριμένων προσφορών σε προϊόντα και υπηρεσίες, να ενισχύσει τόσο τους επαγγελματίες των τοπικών αγορών στις Περιφερειακές Ενότητες, όσο και τους καταναλωτές.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνδράμουν στην πρωτοβουλία. «Πρόκειται για μια πρόταση της τοπικής αγοράς. Είναι μια κοινωνική προσφορά, είναι κάτι που βοηθάει στην κοινωνική αλληλεγγύη, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες βοηθούν και τον επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Κάλεσμα στους καταναλωτές να υποστηρίξουν την τοπική αγορά, αξιοποιώντας την πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» απηύθυνε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέας Πότσης. Ακόμη, τόνισε πως για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την πρωτοβουλία λειτουργούν οι ιστοσελίδες www.epirustoday.gr, www.epirusfriendlyshopping.gr και www.epirusfriendlyshopping.com , και προβάλλεται ειδικό τηλεοπτικό σποτ. «Ευχαριστώ όλους τους εταίρους που συνέδραμαν στην πρωτοβουλία σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την ηπειρωτική αγορά. Μείζον είναι να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες, να επωφεληθούν οι καταναλωτές. Με όλους τους εταίρους συζητάμε και για άλλες προωθητικές ενέργειες. Μέλημα του καταναλωτή πρέπει να είναι με καταναλωτική συνείδηση να επιλέξει και να υποστηρίξει την ηπειρωτική αγορά»

Στη σημασία της πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι επαγγελματικών και εμπορικών φορέων των Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας πως κεντρικό μήνυμα του  «Epirus Friendly Shopping» είναι πως αγοράζουμε φθηνά και τοπικά. Συγκεκριμένα για την πρωτοβουλία μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων Σ. Χορέβας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γ. Νταλαμάγκας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Μπαρ, Εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων Δ. Τενεχτσής και ο πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών – Κουρέων Ιωαννίνων Ν. Καλαμπόκης.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος

Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση και εφαρμογή επιχορηγημένου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων) αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε, επίσης, κατά πλειοψηφία για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε.  του έργου «Αμμοληψία από τον ποταμό Τύρια στην περιοχή του οικισμού Τύρια στην Τ.Κ. Μπαουσιών του Δήμου Δωδώνης Π.Ε. Ιωαννίνων» και της Μ.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών ΡΕΤ στην θέση «ΤΑΚΑ» του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου».

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε στα μέλη της Επιτροπής τη μελέτη του Περιφερειακού Χωροταξικού Ηπείρου, όπως αυτό εστάλη από το ΥΠΕΚΑ, και ενημέρωσε το Σώμα πως θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής για τη συζήτηση του θέματος.

Νέες προσφορές στο Δίκτυο Κοινωνικής  Αλληλεγγύης

Νέες προσφορές σε είδη διατροφής, είδη υγιεινής και χαρτικά διέθεσαν σήμερα για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

·         Σύλλογος Καλαρρυτών

·         Όμιλος Inner wheel,

·         Σύλλογος  Ματσουκίου «Η Βύλιζα»,

·          Σύλλογος Υπαλλήλων  Περιφέρειας Ηπείρου,

·          Σωματεία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ και ο Σύλλογος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης.

·         Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολιθίου

·          Α.Ο «Ποσειδών» Ιωαννίνων

·          Σύλλογος  Βρυσοχωρίου,

·         Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,

·         LIDL ELLAS @ ΣΙΑ Ο.Ε  (1 χιλ. Ε.Ο Ιωαννίνων-Κόνιτσας)

 Από  την Περιφέρεια παραδόθηκαν σήμερα είδη διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής Κονίτσης, στο Γηροκομείο Κόνιτσας και στην Ενορία Κρύας – Αγ. Μαρίνας.

«Να ευχαριστήσω όλους αυτούς που σήμερα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου. Το ‘λίγο’ του κάθε ένα ξεχωριστά, γίνεται ‘πολύ’ και εμείς με τη σειρά μας ανταποκρινόμαστε σε δομές μέριμνας, τρίτης ηλικίας. Ελπίζουμε να έχει συνέχεια, δεν είναι εορταστικό το γεγονός.