Φλώρινα: Σαράντα νέοι από οχτώ χώρες δίνουν “ραντεβού” στην Πρέσπα από 23 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου

Σαράντα νέοι, ηλικίας 18-25 ετών, από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία έδωσαν «ραντεβού» στην ακριτική περιοχή των Πρεσπών, από 23 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή νέων, με θέμα «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια».

Η δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1.», διοργανώνεται για 9η φορά από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Λαιμό του Δήμου Πρεσπών.
Το θέμα της φετινής συνάντησης σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» για το 2012.
Στόχος είναι η ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια και τον αποκλεισμό στο πλαίσιο των τοπικών τους κοινωνιών.
Μέσα από την πληροφόρηση, τη συζήτηση, τη δημιουργία, την προώθηση και την εκστρατεία- πέντε «βήματα» της μη τυπικής μάθησης- την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τη συναναστροφή με την τοπική κοινωνία στην Πρέσπα, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και ν’ ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τους κατοίκους του ακριτικού τόπου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη χώρα και την κουλτούρα τους σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πολυπολιτισμικότητα, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμη μουσική βραδιά, συναυλία των παιδιών της Πρέσπας, συναυλία με συγκρότημα έντεχνης μουσικής και dj πάρτυ, έκθεση με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της συνάντησης, διαγωνισμό επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.ά.