Κληρώνει… τον Οκτώβριο για νότιο διάδρομο και TAP, ITGI & Nabucco

Με οκτώ διαφορετικά κριτήρια θα αποφασίσει το κονσόρτιουμ του Shah Deniz για το που θα διαθέσει τις ποσότητες από την ανάπτυξη της δεύτερης φάσης του περίφημου κοιτάσματος στο Αζερμπαϊτζάν. Η τελική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών από τα ενδιαφερόμενα κονσόρτιουμ των αγωγών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η 1η Οκτωβρίου ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την απόφαση του κονσόρτιουμ του Shah Deniz είναι ότι αναθεώρησαν την απόφαση να επιλέξουν «αγοραστές» δηλαδή μεμονωμένες εταιρείες που θα αγοράσουν ποσότητες αερίου καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία ενέχει ρίσκο να μην μπορεί να γεμίσει με αέριο κανένας από τους προτεινόμενους αγωγούς. Έτσι μέχρι την 1η Οκτωβρίου το κονσόρτιουμ του Shah Deniz με επικεφαλής τη BP θα αποφασίσει ταυτόχρονα ποιους αγοραστές αλλά και ποιον αγωγό θα επιλέξει για να διαθέσει το αέριο που θα βγει από τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος.

Η απόφαση, με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν και του κονσόρτιουμ, θα ληφθεί από τις εταιρείες που διαχειρίζονται το κοίτασμα και θα βασίζεται σε καθαρά εμπορικά κριτήρια.

Μεταξύ άλλων ο αγωγός και οι αγοραστές θα επιλεγούν με βάση

Τα τιμολόγια δηλαδή το κόστος μεταφοράς του αερίου

τις εμπορικές προοπτικές του αγωγού

Τη δομή της τιμολόγησης (όχι μόνο το ύψος της προσφερόμενης τιμής για το αέριο αλλά και τον τρόπο υπολογισμού πχ φόρμουλα διασύνδεσης με το πετρέλαιο κλπ)

Η τεχνική ικανότητα του κονσόρτιουμ του αγωγού

Η ικανότητα του κονσόρτιουμ να λειτουργήσει τον αγωγό

Η ευελιξία , η δυνατότητα αναβάθμισης του project και αύξησης των μεταφερόμενων ποσοτήτων

Και τέλος σε ποιο βαθμό το έργο ικανοποιεί στρατηγικούς σκοπούς, δηλαδή πόσες χώρες θα προμηθεύονται αέριο από τον αγωγό και κατά πόσο επιτυγχάνεται ο στόχος της διαφοροποίησης των πηγών και της ασφάλειας των προμηθειών

Συζητήσεις ITGI – TAP αλλά χωρίς κοινό τόπο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει και των τελικών αποφάσεων, το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι διαβουλεύσεις αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών project του ITGI (ΔΕΠΑ, Edison, Botas) και του TAP (Statoil, Egl, Eon), με αντικείμενο την πιθανότητα συγχώνευσης των δύο έργων.

Αυτή τη στιγμή πάντως υψηλόβαθμες πηγές του ενός κονσόρτιουμ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος και ότι οι εταιρείες έχουν διαφορετική φιλοσοφία, στρατηγική και κίνητρα με και με βάση τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν.

Βασικό αντικείμενο διαφωνίας αποτελεί η όδευση του αγωγού με τον TAP να υποστηρίζει ότι η εμπορικά καλύτερη διαδρομή είναι από την Αδριατική και επικαλείται τεχνικά ζητήματα που επιτρέπουν στο αγωγό με αυτή τη διαδρομή να είναι οικονομικότερος και με καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ από την πλευρά του ITGI δεν γίνεται αποδεκτή η εκτός Ελλάδος όδευση.

Πάντως όπως τόνισε χθες ο επικεφαλής του TAP Kjetil Tungland μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την Ελλάδα είναι καλύτερο να έχει δύο λαχεία στην … κλήρωση του Shah Deniz, καθώς εφόσον επιλεγεί ο Nabucco τότε δε θα υπάρχουν καθόλου ροές αζέρικου αερίου από το Shah Deniz 2 προς την Ελλάδα.