Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας εξαρθρώθηκε στα Γιάννενα 

Συγχωνεύονται ΕΑΝΚΙ και Πανηπειρωτικό

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη

Συνέλευση στους Φιλιάτες για το Νοσοκομείο

Απεργούν τα ταξί και στα Ιωάννινα

Συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στη Θεσπρωτία

Μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας εξαρθρώθηκε στα Γιάννενα 

Δύο Έλληνες, 49 και 50 χρονών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ραδιοσταθμών. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και τηλεφωνικές συνομιλίες με τους παραπάνω συλληφθέντες και έτερο δράστη, καθορίστηκε σημείο συνάντησης όπου οι συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν  νομίσματα μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας  σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί ως «υποψήφιοι» αγοραστές, αντί του χρηματικού ποσού των 300.000 ευρώ.  Οι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ ο τρίτος δεν προσήλθε στο σημείο συνάντησης.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες από ασημένια και χρυσά νομίσματα καθώς και ραβδοσκόποι.

Τα κατασχεθέντα νομίσματα εξετάσθηκαν από την  8η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «Περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συγχωνεύονται ΕΑΝΚΙ και Πανηπειρωτικό

Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων θα συγχωνευτούν έως τις 5 Αυγούστου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Τα δύο αθλητικά κέντρα των Ιωαννίνων περιλαμβάνονται, στη λίστα των 27 οργανισμών του δημοσίου οι οποίοι συγχωνεύονται ή καταργούνται και για τους οποίους ο κ. Βενιζέλος είπε  ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, του οποίου η συζήτηση ξεκινά την Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη

Τα έργα της σύνδεσης με την Ιόνια Οδό, η γέφυρα της Δέσπως και ο δρόμος «Κάρτερ ι- Πάργα» ήταν μεταξύ των θεμάτων, που συζήτησε με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Μποϊλή στην σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, μέσω του κόμβου Καμπής. Ο κ. Μαγκριώτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην Γέφυρα της Δέσπως και την πορεία της οριστικής αποκατάστασης του δρόμου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, ενώ θα οριστικοποιηθεί η ένταξή στο τμήμα του δρόμου «Καρτέρι-Πάργα».

Συνέλευση στους Φιλιάτες για το Νοσοκομείο

Σε ευρεία δημόσια συνέλευση τη Δευτέρα το απόγευμα στις 19:00, έχει καλέσει ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Σουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας αλλά και το βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας, ώστε να υπάρξει δημόσιος διάλογος και τοποθέτηση για το μέλλον και την προοπτική του Νοσοκομείου Φιλιατών. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Παρασκευής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου συγχώνευσης του Νοσοκομείου Φιλιατών με το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

 

Απεργούν τα ταξί και στα Ιωάννινα

Απεργούν τα ταξί για 48 ώρες, Δευτέρα, Τρίτη και στα Γιάννενα. Η απεργία ξεκινά στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι οδηγοί προχωρούν σε προειδοποιητική απεργία με σκοπό να σταματήσουν την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου που εξήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης 
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν διάλογο με τον υπουργό Υποδομών με βάση το προεδρικό διάταγμα του προκατόχου του, Δημήτρη Ρέππα, το οποίο ο κ. Ραγκούσης  δεν υπέγραψε και προέβλεπε μεταξύ άλλων καθιέρωση αλγόριθμου (πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια) βάσει του οποίου υπολογίζεται το πόσα ταξί αντιστοιχούν σε 1000 κατοίκους και διατήρηση των εδρών για τα ταξί της επαρχίας αλλά μεταφορά της αρμοδιότητας στους δήμους προκειμένου να καθορίζουν τα όρια μετακίνησης των ταξί.

Συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσκαλεί όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και την κοινωνία της Ηπείρου σε εκδήλωση με θέμα: «Προστασία του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης» την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 
Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης, Καθηγητής και Μέλος Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στη Θεσπρωτία

Αστυνομικοί Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας συνέλαβαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου έναν 40χρονο Έλληνα και έναν 27χρονος Αλβανό για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο,   να κινείται ύποπτα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.  Σε γενόμενο έλεγχο  στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  τέσσερις σάκοι που περιείχαν 120  δέματα με  κάνναβη συνολικού βάρους  124.574 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, παραλήπτης των ναρκωτικών ήταν 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετά από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σημείο που είχε προσυμφωνηθεί για την παραλαβή των ναρκωτικών, στο Αιγάλεω Αττικής. Σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου μία νάυλον συσκευασία με ηρωϊνη συνολικού βάρους 1,3 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο,  το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και για το οποίο  έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 02-12-2009 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας.  

Μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, δύο οδηγοί φορτηγών οχημάτων, ηλικίας 46 και 42 ετών  καθώς και οι συνεπιβάτες του 42χρονου, η 38χρονη σύζυγός του και η 16χρονη κόρη τους, διότι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη πίσω από χαρτοκιβώτια με φρυγανιές, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης, με σκοπό τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Το  ειδικό κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ερεύνησε τα οχήματα και ανακάλυψε τα λαθραία τσιγάρα κρυμμένα πίσω από χαρτοκιβώτια με φρυγανιές. Η καταμέτρηση της ποσότητας βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά από την αρχική καταμέτρηση εκτιμάται ότι φτάνουν περίπου τα 800.000 πακέτα.