Συλλήψεις 2 διακινητών και 7 λαθρομεταναστών

Σύλληψη ενός (1) διακινητή και τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών

Σύλληψη  ενός (1)  διακινητή  και τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών


Σύλληψη ενός (1) διακινητή και τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (17-07-2011) στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας (1) διακινητής υπήκοος Γκάνα, ηλικίας 34 ετών και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Σομαλίας.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (3) αλλοδαπούς υπηκόους Σομαλίας, οι οποίοι είχαν εφοδιαστεί με πλαστά διαβατήρια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι μη νόμιμοι μετανάστες είχαν προμηθευτεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από άγνωστο άτομο, αντί του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ιταλία, ενώ για τη μεταφορά τους στην Ηγουμενίτσα, κατέβαλαν σε άγνωστο συνεργάτη του κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ο καθένας.

Το παραπάνω αυτοκίνητο, καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη  ενός (1)  διακινητή  και τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών

 Συνελήφθησαν χθες (17-07-2011) στην Ηγουμενίτσα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας (1) διακινητής, υπήκοος  Ιράκ ηλικίας 36 ετών και δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες με τα δύο (2) ανήλικα τέκνα τους, επίσης υπήκοοι Ιράκ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον 36χρονο, κοντά στην είσοδο του Νέου Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες.

Μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος έφερε τρία πλαστά διαβατήρια Τουρκίας (για τον ίδιο και τους δύο ομοεθνείς του), στα οποία ήταν προσκολλημένες πλαστές γερμανικές άδειες παραμονής, με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος διακινητής, έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είχαν δηλωθεί ως κλεμμένες στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου Αττικής, ενώ και  για το ίδιο το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 12-07-2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

Το παραπάνω αυτοκίνητο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.