Αποφάσεις ΟΛΗΓαρχικού τύπου!

Οι «μονομερείς και εχθρικές προς την πόλη» ενέργειες, για τις οποίες πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, κατήγγειλε δημόσια τη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, φαίνεται πως συνεχίζονται.

Έτσι αλυσίδες, κολωνάκια και κώνοι, τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της πόλης σε σημεία που μέχρι πρότινος ήταν στη διάθεση των πολιτών.

Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο Οργανισμός, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση στους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Τροχαία, Λιμενικό) αποφάσισε να φράξει τη ζώνη των 6 μέτρων του παραλιακού μετώπου που έχει παραχωρηθεί στην ΟΛΗΓ ΑΕ.

Έτσι υπό καθεστώς… έξωσης βρίσκονται τόσο τα οχήματα που στάθμευαν στο χώρο έναντι της Π.Ε. Θεσπρωτίας όσο και στα οχήματα της αστυνομίας που σταθμεύουν έναντι της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ο Οργανισμός Λιμένος αποφάσισε επίσης το κλείσιμο της νότιας εισόδου του parking στον παλαιό λιμένα (πάρκινγκ που μεν παραχωρήθηκε στον Οργανισμό αλλά προβλέπεται να είναι στη διάθεση των πολιτών δωρεάν), με αποτέλεσμα, όποιος πλέον θέλει να μπει στο parking από τη νότια είσοδο της πόλης, να πρέπει να φθάσει στο ύψος του πεζόδρομου της Γρ. Λαμπράκη, δηλαδή να διασχίσει σχεδόν τη μισή πόλη για να κάνει αναστροφή… Κι έτσι ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάστηκε μπροστά στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας και διευκόλυνε την είσοδο στο πάρκινγκ να καθίσταται πλέον… άχρηστος.

Προφανώς και τον ΟΛΗΓ δεν τον ενδιαφέρει αν θα δυσχεράνει τον κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη και μάλιστα την περίοδο του Πάσχα, οπότε και η κίνηση προς Κέρκυρα είναι υψηλή.

Έτσι, αποφάσισε να διευθετήσει μονομερώς την κυκλοφορία εντός αλλά και εκτός του λιμένα – καθορίζοντας εισόδους και εξόδους κατά την… άποψη των διοικούντων (που συγκοινωνιολόγοι δεν είναι…), χωρίς να προβεί σε καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, και χωρίς καν να λάβει υπόψη τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου αλλά και τις ρυθμίσεις που συμφώνησαν εν όψει Πάσχα σε σύσκεψη για το σκοπό αυτό Δήμος, Τροχαία και Λιμενικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και από τα ταξί που σταθμεύουν εντός του Λιμένα Εσωτερικού, να απομακρυνθούν από την… ιδιοκτησία (;;;!!!) του Οργανισμού, κάτι που προς το παρόν αποφεύχθηκε μετά και από παρέμβαση του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Και κάπως έτσι… «τρίβουμε τα μάτια μας από την… ανάπτυξη», όπως είπε ο πρωθυπουργός και καμαρώνουμε για το… «υψηλό του τιμήματος», όπως καμάρωνε ο βουλευτής του Νομού Βασίλης Γιόγιακας.