Το Λιμενικό σε νέο κτίριο στην Πάργα

Λιμενικό σε νέο κτίριο στην Πάργα

Μήνυμα ενότητας έστειλε από τη Πάργα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Β’ λιμενικού τμήματος Πάργας, το οποίο υπάγεται στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Παρόντες στα εγκαίνια ο Αρχηγός του Λιμενικού σώματος Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Μάζης Αντώνιος,  ο βουλευτής Πρέβεζας Κ. Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Ιωάννου Στρατός, ο Δήμαρχος Πάργας Νάστας Αντώνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Νταης Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Πάργας κ. Σπανός, οι υπηρετούντες στην Πάργα λιμενικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. 

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού στην Πάργα θα στεγάζονται πλέον σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Πάργας άνευ τιμήματος για το σκοπό αυτό. Ο κ Κουρουμπλής εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στο δήμο την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το λιμενικό αλλά και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του Παλαιού Δημαρχείου Πάργας ως λιμενικό τμήμα.
Ταυτόχρονα ο κ Κουρουμπλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος όχι μόνο στην περισυλλογή και διάσωση προσφύγων και μεταναστών άλλα και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που διακινείται μέσω θαλάσσης αλλά και στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας επισημαίνοντας ότι ενώ γύρω από τη χώρα μας υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός κάτι που φαίνεται και στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα. Κάλεσε δε τους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα να δείχνουν τον καλύτερο και ευγενέστερο εαυτό τους απέναντι στους επισκέπτες τους οποίους χαρακτήρισε πρεσβευτές της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «η πατρίδα πέρασε οκτώ χρόνια δύσκολα. Έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες, δεν θέλω να μηδενίσω κανέναν. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Έπειτα από την πολιτική σταθερότητα, ήρθε η οικονομική σταθερότητα και σήμερα είμαστε κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια, που μας δίχασαν», κάνοντας έτσι και λίγο «προσωπική εκτίμηση» και για το πολιτικό του παρελθόν.

Συμπλήρωσε ότι «το Λιμενικό Σώμα αναδεικνύεται  όλο και περισσότερο σε κρίσιμο και κομβικό παράγοντα για την ασφάλεια της χώρας. Και ξέρετε πολύ καλά ότι στην περίμετρο της χώρας μας μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος, όπου εμπλέκονται περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις διά αντιπροσώπων» και εκθείασε το ρόλο του στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο υπουργός συνέχισε την περιοδεία του με συναντήσεις με τις λιμενικές αρχές Παξών,  Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Κέρκυρας, Παλαιοκαστρίτσας και Λευκίμης. Την Κυριακή ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφτεί τις λιμενικές αρχές Λευκάδας, Μεγανησίου και Νυδρίου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με τελευταίο σταθμό το Αγρίνιο