15 ακίνητα στην Ηγουμενίτσα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό!

Και ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δεκαπέντε ακίνητα στη Θεσπρωτία βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόκειται για δώδεκα οφειλές ιδιωτών σε τράπεζες  (ALPHA, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ) , δύο οφειλές ιδιωτών σε ιδιώτες και μια οφειλή του Δήμου Ηγουμενίτσας προς την ενορία Γραικοχωρίου!

Έκπληξη προξενεί ότι δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών πλειστηριασμός επί οικοπέδου του δήμου Ηγουμενίτσας, με επισπεύδων τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραικοχωρίου και τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Γραικοχωρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου 2018, στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας ενώπιον  συμβολαιογράφου με πρώτη προσφορά τις 130.000€ η οποία είναι η εμπορική άξια του ακινήτου, ενώ η έκθεση του πλειστηριασμού ολογράφως αναφέρει το ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ!

Είχε προηγηθεί κατάσχεση του ακινήτου μετά από την απόφαση 91/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, για οφειλή του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Ιερό Ναό  Δημητρίου Γραικοχωρίου, ύψους 42.083,09 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε αποζημίωση εκκλησιαστικής περιουσίας η οποία απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες του σχεδίου πόλεως!  

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το οφειλόμενο πόσο, συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας και εξοφλήθηκε με την 4η δόση οπότε και κατατέθηκε στο τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Γραικοχωρίου την ημέρα της κατάσχεσης (12/09/2017), χωρίς όμως κι ενώ μεσολάβησαν σχεδόν δύο μήνες η εκκλησία να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης και να επιτρέψει την ανάρτηση του πλειστηριασμού στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα!

Το Πλειστηριαζόμενο ακίνητο είναι ένα οικόπεδο ,εμβαδού 685,92τ.μ. που βρίσκεται επί του Ο.Τ. 52 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Λαδοχωρίου, εντός της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας της Δ.Ε. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τα στοιχεία της πράξης εφαρμογής στο οικόπεδο αποδόθηκε ο αριθμός ιδιοκτησίας 02 με κτηματογραφικό αριθμό 020118. Το οικόπεδο είναι γωνιακό με πρόσωπο σε δύο δημοτικές οδούς, πεζόδρομους, οι οποίοι δεν έχουν διαμορφωθεί , ο ένας πεζόδρομος πλάτους 6μ βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου και ο έτερος πλάτους 1,50μ στο ανατολικό, σε επαφή με το Ο.Τ. 53, περιμετρικά ορίζεται με οικόπεδο με αρ. ιδιοκτησίας 01, με οικόπεδο με αρ. ιδιοκτησίας 03, με οικόπεδο με αρ. ιδιοκτησίας 04 και με πεζόδρομους από δύο πλευρές.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ήπειρο

Συνολικά, 110 ακίνητα σε όλη την Ήπειρο, έχουν εγγραφεί προς πλειστηριασμό στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για οφειλές προς Τράπεζες, ενώ εντύπωση προκαλούν και περιπτώσεις όπως εκκλησία στη Θεσπρωτία που πλειστηριάζει ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας και μάλιστα για οφειλή από απαλλοτρίωση του σχεδίου πόλεως που ο Δήμος δηλώνει πως έχει εξοφληθεί αλλά και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αττικής, που πλειστηριάζει έναντι τιμήματος 2.625€  το 1/4 εξ αδιαιρέτου οικοπέδου εκτάσεως 1000 τ.μ. ή όσης έκτασης καί άν είναι καί το οποίο βρίσκεται στήν τοπική κοινότητα Φοτρωσίου της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων!

Αναλυτικά στα Γιάννενα πρόκειται να εκποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, 62 ακίνητα. 52 από τράπεζες , 1 από ασφαλιστική εταιρεία και 8 από κατασχέσεις ιδιωτών σε βάρος ιδιωτών.

Στην Άρτα θα εκποιηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα  23 ακίνητα 20 οφειλετών σε τράπεζες και 3 σε ιδιώτες, ενώ από τα 10 ακίνητα που έχουν εγγραφεί στην Πρέβεζα, 8 αφορούν σε τράπεζες και 2 σε ιδιώτες.

Τέλος, δεκαπέντε ακίνητα στη Θεσπρωτία βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για δώδεκα οφειλές ιδιωτών σε τράπεζες, δύο οφειλές ιδιωτών σε ιδιώτες και την φερόμενη ως οφειλή του Δήμου Ηγουμενίτσας προς την ενορία Γραικοχωρίου!