Ένα ακόμη βραβείο για το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

gel2o igoumt

Το 2ο βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της 17ης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, (CAMERA ZIZANIO 2017) στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ κατέκτησε το ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, με την ταινία “Καρδιά από πέτρα”.

Η 17η Κάμερα Ζιζάνιο πραγματοποιήθηκε στο Πύργο της Πελοποννήσου από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017 μαζί με το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Όπως σημειώνει στο σκεπτικό των φετικών βραβεύσεων η κριτική επιτροπή “… οι ταινίες που είδαμε ως Κριτική Επιτροπή του Ελληνικού τμήματος εκφράζουν θέματα που απασχολούν την ηλικία μας. …είχαν μηνύματα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, προωθούσαν τη φιλία και τη συνεργασία με ένα πρωτότυπο αλλά και διασκεδαστικό τρόπο.”

Η ταινία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας είναι αλληγορικό video, για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Η ανέμελη περιπλάνηση ενός παιδιού σε λατομείο μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν το λατομείο ζωντανεύει…

Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον μουσικό Παναγιώτη Τζάνη, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι δημιουργία του κινηματογραφικού εργαστηρίου του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας με υπεύθυνο καθηγητή τον Χαράλαμπο Κανδηλιώτη.

Το βίντεο εδώ