28 Ηπειρώτες που ελέγχονται για ξαφνικό πλουτισμό

LISTA_6MERESΣτο στόχαστρο της Εφορίας για ξαφνικό πλουτισμό βρίσκονται 1.747 βαριά ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, ανάμεσα σε αυτά και 28 ονόματα από την Ήπειρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 ημέρες» τον Απρίλιο του 2011, εκδόθηκε εντολή ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών, για το σύνολο των ονομάτων αυτών, για τα οποία η αυτόματη διαδικασία του συστήματος ELENXIS έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού.

Ο πλουτισμός αυτός έπρεπε να ελεγχθεί από ειδικά συνεργεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι και πραγματικός και στη συνέχεια να διαπιστωθεί εάν είναι και νόμιμος.

Για τις ανάγκες του ειδικού αυτού ελέγχου, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, συγκροτήθηκαν 32 συνεργεία με εντολή να τους ολοκληρώσουν σε μία προς μία τις περιπτώσεις και να διαβιβάσουν τις σχετικές εκθέσεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ενάμισι χρόνο μετά φαίνεται ότι οι έλεγχοι προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Πέραν αυτού, πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοιχτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, γεγονός που σημαίνει ότι οι έλεγχοι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.’

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα στην Ήπειρο ελέγχονται για ξαφνικό πλουτισμό 28 συνολικά άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα της πολιτικής, της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, μεταξύ των οποίων και 5 από τη Θεσπρωτία.