Επιτέλους κ. Δήμαρχε! Όχι άλλα παραμύθια! – * TΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΚΗ

_

_Η ολίγιστη Δημοτική Αρχή του κ. Λώλου και των Συνεργατών του πνέει τα λοίσθια. Πλατσουρίζουν στον λαϊκισμό και στον βερμπαλισμό, έχοντας την ψευδαίσθηση πώς θα εξαφανιστούν, 5 ολόκληρα χρόνια πλήρους απραξίας σ΄ενα Μatrix , εικονικής πραγματικότητας!

Επιχειρούν μάταια να σταματήσουν το φυλλορρόημα υιοθετώντας έναν νοσηρό πολιτικό λόγο, παραποίησης της αλήθειας και παραπλάνησης των πολιτών, στα εξής πεδία:

Πεδίο 1ο Η περίφημη εξυγίανση των οικονομικών.

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-> Δηλώνουν ότι ” πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση του δήμου΄΄

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Παρέλαβαν χρέος πήραν επιχορήγηση Απόφαση

8.000.000

1) 4.450.102,23 29/9/2016 ΑΔΑ:6ΨΣΛ465ΦΘΕ-30Ο

2) 38.552 2/11/2017 ΑΔΑ:ΨΣΥΓ465ΧΘ7-ΘΤ8

3) 133.587,42 29/11/2017 ΑΔΑ:ΨΨΞΚΣ465ΧΘ7-5Δ3

ΟΙΚΟΝΟΜ.ΑΠΟΛ.2018 ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ

ΧΡΕΟΣ 1.700.000 ΤΕΛΙΚΑ

περ. 3.000.000Ε κατ. εκτίμηση

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Επιχ. 1+2+3= 4.622.241,65E περ. 261.448Ε

Επισήμανση 1η Οι επιχορηγήσεις ήταν μνημονιακή υποχρέωση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών των Δήμων της χώρας.

Οι πληρωμές προς τρίτους έγιναν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απευθείας προς τους δικαιούχους από το κράτος.

Η συμβολή της Δημ. Αρχής του κ. Λώλου ήταν, κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες γραφειοκρατικού τύπου.

Επισήμανση 2η Όταν ο κ. Λώλος και οι συνεργάτες του, επιδιώκουν να ”δρέψουν δάφνες” χρηστής διαχείρισης απομείωσης του χρέους, προφανώς δεν αναφέρονται στα έτοιμα που διευθετήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ως μνημονιακή υποχρέωση, αλλά σε αυτά που με ιδία διαχειριστική ικανότητα εξοικονόμησαν.

Μιλάμε δηλ. για το ”τεράστιο ποσό” των 261,448 Ε σε μια ολόκληρη 5ετία, όταν η Δημοτική Αρχή του κ .Γεωργίου Κάτσινου εξοικονόμησε 6.500.000 Ε, με περιστολή δαπανών και νοικοκύρεμα, σε μόλις 3 ½ χρόνια! Έχοντας συγχρόνως να διαχειριστεί, το κολοσσιαίο έργο της συνένωσης τεσσάρων δήμων!

Πεδίο 2ο ΤΑ ΕΡΓΑ

Δηλώνουν ότι ”Δρομολογήσαμε πλειάδα έργων ”

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Α) Δρομολόγησαν κάποια έργα, αλλά δεν υλοποίησαν τίποτα. Άλλωστε και επίσημα δια στόματος του κ. Λώλου, παραδέχονται ότι ”η αλήθεια είναι πως δε γίνανε τα έργα που θα θέλαμε”.

Β) Καλώς ενέταξαν κάποια έργα ωστόσο, οι γλίσχρες επιδόσεις τους, δεν αποτελούν εγγύηση υλοποίησης των έργων.

Εμείς σαν Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία έχουμε όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρουμε.

Γ) Μπορεί να μας πει η δημοτική αρχή του κ. Λώλου ποιά ήταν η συμβολή της στην ωρίμανση έργων;

Ένα παράδειγμα: Για το μεγάλο έργο με τίτλο ”Έργα συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Σύβοτα ,Πλαταριά, Πέρδικα, Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας” προϋπολογισμού 37.000.000Ε είχε γίνει η μελέτη, είχε εγκριθεί το έργο και είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στην περιφέρεια από την προηγούμενη Δημ. Αρχή του κ. Γεωργίου Κάτσινου.

Ημερομηνία 15/11/1013 ΑΔΑ:ΒΙΨΞΟΡ8Μ-2ΙΖ

Πεδίο 3Ο ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Παραπλάνηση πολιτών 

Δηλώνουν ότι: ” Διεκδικούμε την συνέχιση υλοποίησης του οράματος μας για τον Δήμο”

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Στα 5 χρόνια αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, δεν κοινοποίησαν ουδέποτε πρόγραμμα, δεν επικοινώνησαν ουδένα όραμα!

Πρόκειται ενδεχομένως, για μια ακούσια εννοιολογική σύγχυση, όπου δεν έχουν αντιληφθεί, οτι η διαφορά των οραμάτων από τα όνειρα, είναι ότι τα οράματα τα βλέπει κανείς όχι στον ύπνο του, άλλα ξύπνιος!!

Αντί … «οραμάτων» … «θερινής νυχτός», ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους κι εμείς όλοι οι πολίτες ας αναρωτηθούμε …

«Μου αρέσει η Ηγουμενίτσα που ζω σήμερα?»!

« Μου αξίζει η καθημερινότητα που μου παραδίδουν

μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου?»!

« Θα τους εμπιστευθώ άλλα 4 χρόνια, από την ζωή μου και από την ζωή των παιδιών μου?»!

*Ο  Σωτήρης Γιάκης είναι Χειρουργός Οδοντίατρος και διατηρεί  ιδιωτικό  Ιατρείο στην Ηγουμενίτσα. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του τμήματος Οδοντιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Διετέλεσε  στο Ιατρείο Παίδων της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην Γναθοχειρουργική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και στο Οδοντοστοματολογικό Ιατρείο του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής. Έχει συμμετοχή  σε πολλές Μετεκπαιδευτικές Επιστημονικές Ημερίδες και Σεμινάρια, με την ιδιότητα του Εισηγητή στον τομέα της  Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας

Έχει διατελέσει Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ».Είχε ενταχθεί με την ιδιότητα του Διδάσκοντα-Εκπαιδευτή στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, για την ειδικότητα Βοηθών Οδοντιατρείου.

 Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου