Γιορτή στη τελευταία προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο Λιμάνι – Φωτορεπορτάζ και Video

Με τον πιό επιτυχημένο τρόπο έκλεισε η τουριστική σεζόν για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού λίγο μετά τις εννιά το πρωί της Τρίτης έδεσε στο λιμάνι το τελευταίο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε φέτος το λιμάνι, το  κρουαζιερόπλοιο «Grand Holiday» της εταιρείας «Ibero Cruceros». Το πλοίο έφτασε από το Ντρουμπόβνικ της Κροατίας. Μετέφερε 1.422 επιβάτες και περίπου 700 μέλη πλήρωμα. Οι επιβάτες στην πλειοψηφία τους, περίπου 900 παρέμειναν στην Ηγουμενίτσα, ενώ 6 τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν επισκέπτες στη Δωδώνη και στα Γιάννενα.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αρκετοί επιβάτες περιηγήθηκαν στην Ηγουμενίτσα, ενώ στο κτίριο του Κεντρικού επιβατικού σταθμού, από το πρωί η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, είχε στήσει ένα μεγάλο γλέντι με μουσική και με προσφορά τοπικών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς, ώστε όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης, να αξιοποιηθεί η επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου για προβολή της περιοχής ως προορισμός διακοπών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Βασίλειος Διαμάντης σημείωσε πως ήδη για το επόμενο έτος περισσότερες από 10 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έχουν οριστικοποιηθεί, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες ανέδειξαν το πρόβλημα της έλλειψης αστικής σύνδεσης του λιμένα με το κέντρο της πόλης αλλά και αυτό της έλλειψης πεζοδρομίων στην παραλιακή οδό. Όπως τόνισε ο κ. Διαμάντης η ΟΛΗΓ ΑΕ βρίσκεται ήδη σε επαφή με το ΚΤΕΛ για να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας, ενώ επεσήμανε ότι “πρέπει να εκμεταλλευθούμε το χειμώνα ώστε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σεζόν”. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμής του νερού προς τα πλοία που είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με ανταγωνιστικά λιμάνια, επισημαίνοντας ότι η τιμή καθορίζεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας και ότι δίσεται στα πλοία στην ίδια τιμή που η ΟΛΗΓ το αγοράζει, αφού  ο Οργανισμός δεν νομιμοποιείται να παρέχει αγαθά και υπηρεσίες κάτω του κόστους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: