Ανοίγει το Μαυρομάτι, σύμφωνα με… διαρροή της Περιφέρειας Ιωαννίνων

mavromati

Ανοίγει από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με διαρροή από την Περιφέρεια Ιωαννίνων, το Τελωνείου Μαυροματίου.

Η επαναλειτουργία έρχεται μετά από ένα χρόνο περίπου όπου το τελωνείο ήταν κλειστό λόγω των μέτρων περιορισμού για την πανδημία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του Τελωνείου έγινε γνωστό στον Περιφερειάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Σύμφωνα με τη διαρροή, η λειτουργία του θα είναι από τις 8 το πρωί ως τις τέσσερις μετά το μεσημέρι και οι διελεύσεις θα ανέρχονται σε 250 ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τέσσερις επιστολές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αλλά και πρόσφατη επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη προς τα συναρμόδια υπουργεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού και μάλιστα σε υψηλούς τόνους καθώς το παρατεταμένο κλείσιμο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της περιοχής και είχε ανοίξει παράνομα μονοπάτια στα βουνά από όπου γινόταν αναξέλεγτες διελεύσεις.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα γίνεται υγειονομικός έλεγχος στο τελωνείο και αν αυτόν θα τον κάνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ή ιδιωτικό υγειονομικό συνεργείο, όπως στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.