Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι δράσεις της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας. Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της ημέρας εθελοντισμού Let’s do Greece οργανώθηκε εκστρατεία καθαρισμού στον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη της Ομάδας.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και διάθεσης για ανιδιοτελή προσφορά, η Ομάδα Εθελοντών υλοποίησε εργασίες αποκομιδής απορριμάτων από τον ποδηλατόδρομο και τα πρανή αυτού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην γενικότερη προσπάθεια του Δήμου για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας. Από την πετυχημένη αυτή εκδήλωση εξάγονται τρία βασικά συμπεράσματα:

  • Η δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το εθελοντικό κίνημα, το οποίο ο Δήμος δεσμεύεται να υποστηρίξει έμπρακτα.
  • Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών σε σχέση με την καθαριότητα και την αναγκαιότητα εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων αποκομιδής με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, αλλά και αύξησης των διαδικασιών αποκομιδής με βάση την ανακύκλωση, η οποία έχει αποδώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Οι εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολες και εκτελούνται συχνά μέσα σε αντίξοο περιβάλλον (καιρικές συνθήκες, έλλειψη προσωπικού κ.α.). Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του Δήμου στον τομέα καθαριότητας αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό και την στήριξη από όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στην κοινή μας προσπάθεια. Μαζί συνεχίσουμε με νέες και πιο καινοτόμες δράσεις.