Ο A. Λοβέρδος στην Ηγουμενίσα (+ήχος)

Τις απόψεις του “για την εξέλιξη της παράταξης και για βασικά θέματα της χώρας” ανέπτυξε στην Ηγουμενίτσα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με πολιτικούς του φίλους.

Ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου και εκφράζοντας την πεποίθησή του για νίκη, δήλωσε υπερασπιστής της ενότητας του κινήματος, για το οποίο είπε ό,τι θα επαναφέρει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ.

“Να επιστρέψουμε με το ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά: “δεν μιλώ για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ εννοώ και μιλώ για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, κοιτάμε μπροστά”.

“Το ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε “πρέπει να γίνει ένα κόμμα πατριωτικό, ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό: το πρώτο αφορά την Ελλάδα μας, το πατριωτικό, ο προοδευτικός και μετάρρυθμιστικός χαρακτήρας αφορά την Ελληνίδα και τον Έλληνα”. Και διευκρίνησε: “δεν υποχωρεί ο πατριωτικός χαρακτήρας επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντίθετα εδώ με τα προβλήματα που έχουμε με κάποιους από τους γείτονές μας ο πατριωτικός χαρακτήρας επιβάλλεται να υπάρχει και να είναι και έντονος”.

Άσκησε δε κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στην κυβέρνηση σημειώνοντας ” τη συμφωνία των Πρεσπών εμείς δεν την υποστηρίξαμε. Η Νέα Δημοκρατία που ήταν παρούσα και πρωτοπόρος στις διαδηλώσεις άλλα έλεγε προ των εκλογών, άλλα κάνει. Εμείς τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την έχουμε πρότυπο για να λύσουμε ελληνοτουρκικές διαφορές. Η συμφωνία των Πρεσπών για μας δεν έχει χαρακτήρα προτύπου όπως πιστεύει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βαρουφάκης, εμείς θα προχωρήσουμε πιστοί στον όρκο που έχουμε δώσει στην Ελλάδα”.

Δηλώσεις Α. Λοβέρδου στην Ηγουμενίτσα